Grafik: Se om din lokale skole løfter elevernes karakterer


Grafik: Se om din lokale skole løfter elevernes karakterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor gode karakterer får eleverne på din skole, når der tages højde for social baggrund? Find svaret på kortet og/eller tabellen nederst!

Elever fra forskellige områder har vidt forskellige forudsætninger, når de møder op i folkeskolen. Derfor kan det være vanskeligt at sammenligne karaktergennemsnit på tværs af skoler - medmindre altså, at man tager højde for forældrenes sociale, uddannelsesmæssige og økonomiske baggrund. Og det er lige præcis det Undervisningsministeriet hvert år gør i beregninger af den socioøkonomiske reference.

– Den socioøkonomiske reference er et udtryk for, hvordan elever på landsplan med de samme baggrundsforhold, har klaret prøverne. Det vil sige, at man sammenligner med landsgennemsnittet, siger specialkonsulent Lone Juul Hune fra Styrelsen for It og Læring.

Hun påpeger dog samtidig, at der er mange faktorer som ikke kan beregnes, og at man derfor skal være varsom med at overfortolke resultaterne. For eksempel ved at rangliste skoler. Alligevel er beregningerne et langt bedre sammenligningsgrundlag for, hvor gode skolerne er til at flytte eleverne ud fra deres baggrund.

– Vi tager højde for de ting, som eleverne har med i rygsækken, som vi kalder det. Derfor er det et bedre sammenligningsgrundlag end den rå karakter, siger Lone Juul Hune.

Helt konkret måler ministeriet forskellen på elevernes gennemsnitskarakter på skolen og landsgennemsnittet for elever med samme baggrund. Skolernes størrelse gør dog, at det er i nogle tilfælde er vanskeligt at konkludere noget, selvom forskellen er høj.

– Der er nogle steder, hvor forskellen ser stor ud, men forskellen ikke er signifikant. Det er simpelthen fordi, der ikke elever nok, siger Lone Juul Hune.

Find din skole på kortet her eller tabellen nedenunder. Se kortet i en stor version her: Stort kort.

Kort:


Tabel:


Bemærk: Tabellen viser karaktergennemsnit for enkelte år, mens der i kortet er brugt gennemsnit for tre år.

Grafik: Se om din lokale skole løfter elevernes karakterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce