Elforbrug fælder drabssigtet


Elforbrug fælder drabssigtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et overordentligt beskedent elforbrug i et sommerhus på Fanø var i går med til at forlænge den dobbeltdrabssigtede, 31-årige indiske Sanjay Sharmas, varetægtsfængsling med yderligere fire uger.

Sommerhusgrunden Norges Fjelde 9 var stedet, hvor politiet i februar i år gravede de opløste lig af den grønlandske Carla Clasen og hendes treårige datter Natuk frem.

Anklagemyndigheden havde på forhånd besluttet at løfte sløret for den efterforskning, kriminalpolitiet hidtil har foretaget i sagen. Derfor fik offentligheden adgang til grundlovsforhøret, og den sigtede, den indiske Sanjay Sharma alias venezuelaneren Juan Carlos Sanches Pinto, offentligt mæle.

[b]Hustru døde

</b>Han afviste pure at have noget at gøre med drabene på sin unge grønlandske hustru og hendes datter Natuk i oktober sidste år, ligesom han nægtede at have været involveret i sin tidligere indiske hustrus dødsfald i Østrig i december 1997. Sidstnævnte mordanklage hævder han er ren fabrikation fra en vred svigerfar, der nyder politisk magt i Indien, og han stemplede i retten den tidligere hustrus død som et ulykkestilfælde.

Ifølge anklagemyndighedens fremlæggelse i retten døde Sanjay Sharmas tidligere hustru af elektrochok i sin søsters lejlighed i Østrig, fordi hendes mand smed en tændt hårtørrer ned i badekarret til hende. Forinden havde han angiveligt i en periode mishandlet sin hustru på grund af manglende medgift. Hustruens død førte til en sigtelse for drab mod Sanjay Sharma, da han vendte tilbage til Indien, og her var han i rettens varetægt frem til den 6. marts 1999, hvor han flygtede fra en fangebus.

[b]Opholdstilladelse

</b>Hans eventuelle motiv til drabene på Fanø, som politiet mener er begået omkring den 9. oktober sidste år, da den lille familie netop var rykket over på øen til en uges isoleret efterårsferie fra lejligheden i Kridthuset i Kvaglund i Esbjerg, har kriminalpolitiet ikke noget bud på.

Men ifølge et af politiets vidner skulle Sanjay Sharma have sagt, at han kun giftede sig med Carla Clasen for at opnå opholdstilladelse i Danmark. Over for andre af de vidner, politiet har afhørt, har han angiveligt kaldt Carla Clasen for en fed so, som han var træt af og ville smadre ansigtet på.

Anklageren kunne også referere til en afhøringsrapport, hvori en beboer i Kridthuset har citeret Sanjay Sharma for at sige, at han ville slå Carla Clasen ihjel ved at sende hende til Venezuela og lade bekendte dræbe hende med narkotika.

Igennem vidneudsagnene kom det også frem, at Carla Clasen troede på, at hun, datteren og ægtemanden skulle flytte til Venezuela i nær fremtid. En grønlandsk veninde til Carla Clasen har desuden fortalt politiet, at hun blev ringet op af Sanjay Sharma i november sidste år, og at han meddelte hende, at Carla var i Venezuela samt, at han selv passede Natuk. På det tidspunkt havde ligene allerede ligget i jorden i cirka en måned.

Selv siger Sanjay Sharma, at han tog fra sommerhuset allerede samme dag, som han kom derover, nemlig lørdag den 9. oktober, og at to grønlændere fra København gjorde Carla Clasen selskab med en portion hash. De grønlændere har politiet ikke kunnet opspore. Selv siger Sharma, at han opholdt sig i Esbjerg weekenden over, inden han mandag rejste ud af landet.

[b]Beskedent elforbrug

</b>Politiets anklager fremlagde desuden en opgørelse over elforbruget i sommerhuset på Fanø, der var lejet frem til den 16. oktober - et meget beskedent forbrug, som dommer Poul Hald Andersen blandt andet hæftede sig ved, da han besluttede at forlænge den sigtedes varetægtsfængsling.

- Elforbruget i sommerhuset var overordentligt beskedent, og der er derfor grund til at antage, at Carla Clasens og Natuks ophold i huset har været af overordentlig kort varighed. Det er nærliggende at antage, at De er om ikke den sidste, så en af de sidste, der har set Carla Clasen og Natuk i live, sagde dommeren blandt andet til den sigtede.

Elforbrug fælder drabssigtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce