Elbæk afviser Løkke og Mette F.: De er ikke grønne nok

Uffe Elbæk fra Alternativet på Christiansborg umiddelbart efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har udskrevet folketingsvalg til afholdelse på grundlovsdag 5. juni. Det sagde han fra talerstolen i Folketingssalen tirsdag den 7. maj 2019.

Elbæk afviser Løkke og Mette F.: De er ikke grønne nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alternativet holder fast i, at partiet udgør sin egen grønne blok med Elbæk som statsministerkandidat.

Alternativets Uffe Elbæk elsker at drømme. Og det er i kategorien drøm, at Elbæk bliver statsminister efter valget. Det erkender han selv, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen tirsdag udskrev valg til Folketinget 5. juni.

Uffe Elbæk holder dog fast i meldingen om, at Alternativet udgør sin egen grønne blok med Elbæk som foretrukken statsminister:

- Vi mener, at det grønne skal være det altoverskyggende i denne valgkamp, og det hører vi ikke fra de to statsministerkandidater.

- Vi ønsker en grøn valgkamp og vi er en grøn blok. Slår det fuldstændig igennem i denne valgkamp? Nej, det gør det nok ikke, men vi holder fuldstændig fast, siger Uffe Elbæk.

Uffe Elbæk siger, at han ikke tror på, at han selv kan blive statsminister for en grøn blok.

Alligevel vil han ikke på forhånd sige, hvilken statsministerkandidat han vil støtte, hvis Alternativets mandater kan få afgørende betydning.

- Vi kommer ikke til at pege på hverken Mette Frederiksen eller Lars Løkke Rasmussen. Deres politiske projekter er ikke vores politiske projekter.

- De har begge to en opgave. Det er at overbevise os om, at de skal få lov til at overleve første dag nede i salen (Folketingssalen, red.), siger han.

Ifølge Uffe Elbæk vil Alternativet heller ikke på nuværende tidspunkt stille eksempelvis konkrete grønne krav til en kommende statsminister.

Men det betyder ikke, at partiet ikke er klar til at vælte en kommende statsminister, hvis en regering støttet af Alternativet undlader at føre en grøn, social og økonomisk politik.

- Vi er klar til at vælte begge to. De samme krav, vi stiller til Lars Løkke, stiller vi til Mette Frederiksen. Der ikke forskel på det, siger Uffe Elbæk.

Til spørgsmålet om hvorvidt denne valgkamp kommer til at adskille sig fra tidligere med tre nye opstillingsparate partier - Stram Kurs, Nye Borgerlige og partiet Klaus Riskær Pedersen - svarer Uffe Elbæk:

- Jeg tror, valgkampen kan blive uforudsigelig. Men vi får først en fornemmelse af det i aften, når der er partilederdebat - hvordan dynamikken bliver, og hvordan vi skal forholde os til hinanden, siger han.

Elbæk afviser Løkke og Mette F.: De er ikke grønne nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce