Efterskole mister 51 elever

Siden skolestart har Olav Velds, forstander p?ens Ungdomsskole med 147 elever, sagt farvel til de 51 af dem.

Efterskole mister 51 elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er han landets skrappeste forstander?

Siden skolestart har Olav Velds, forstander på Rens Ungdomsskole med 147 elever, sagt farvel til de 51 af dem.

Nogle af dem er smidt ud, fordi de har brudt skolens regler angående rygning eller alkohol, haft psykiske problemer eller forladt skolen i solidaritet med deres kammerater.

Forstanderen erkender, det er ekstremt mange. Men han mener også, at mange ikke er klar til efterskole.

– En del kommer her på falske forudsætninger. Vi har sagt til forældre, at dette her sagde I ikke noget om, når vi står med en helt anden elev, end vi så ved indskrivningen, siger Olav Velds.

Rens Ungdomsskole er næsten fyldt op af elever igen, men udsmidningerne kommer til at koste økonomisk, og skolen savner nogle af de elever, der har forladt den i solidaritet med bortviste kammerater.

På Vesterlund Ungdomsskole undrer viceforstander Ole Kirk sig over noget tilsvarende. Siden skolestart har 16 elever forladt skolen. Ole Kirke har aldrig oplevet noget lignende:

– Jeg tror, at flere vælger at gå på efterskole, selv om de ikke har indstillet sig på det. De sagde bare, at det ikke var noget for dem. Normalt plejer der at være et hylekor, når nogen tager af sted. Men ikke denne gang.

Lederen af Efterskolernes Sekretariat, Sophus Bang Nielsen, ser også mange, som ikke ville være taget på efterskole før i tiden, og han forklarer, at især jyderne ofte vælger en skole, fordi deres kammerater går der.

– Mange er ikke klar over, hvad de har meldt sig til; en kostskole, hvor du er 24 timer i døgnet uden eget værelse, siger Sophus Bang Nielsen, der har bemærket en væsentlig ændring, siden han startede i 1981.

– Dengang sagde forældrene, at du skulle gennemføre det, du var i gang med. Sådan er det ikke mere.

Læs mere i JydskeVestkysten eller e-avisen fredag

Efterskole mister 51 elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce