Dybbøl Banke kæmper om EU-kulturmærke

Foto: Arkiv: Claus Thorsted

Dybbøl Banke kæmper om EU-kulturmærke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANERKENDELSE: Det er en stor anerkendelse for steder, bygninger og monumenter i Europa, hvis de tildeles EUs blå kulturarvsmærke. Det betyder nemlig, at de er en vigtig del af den fælles europæiske historie, og dén prestigefyldte blåstempling er der nu tre danske steder, der kæmper om.

Det er Dybbøl Banke, Carsberg i Valby bestående af Ny Carlsberg Bryghus og J. C. Jacobsens Gl. Carsberg Bryggeri samt Cistercienserklostret i Løgumkloster, der går ind i kampen om det blå mærke.

For to år siden vedtog EUs kulturministre et forslag om det særlige EU-kulturarvsmærke, der skal gives til steder, som symboliserer Europas integration, idealer og historie. Mærket skal være med til at gøre europæerne opmærksomme på den fælles kulturarv og fremme kulturturisme.

Ordningen er frivillig for medlemslandene, og de 27 EU-lande kan i første omgang indsende maksimalt fire forslag til, hvilke steder, monumenter eller bygninger i deres land, der bør blåstemples med kulturmærket i 2013. Derefter kan de indsende to forslag i de efterfølgende ulige år.

En jury bestående af uafhængige eksperter vurderer kandidaterne og beslutter, hvem der skal på EUs kulturliste, inden kulturstederne endeligt godkendes af Europa-Kommissionen. Afgørelsen træffes i slutningen af 2013.

Danskerne har i løbet af i år kunne indsende deres forslag til, hvilke steder i Danmark, der repræsenterer den fælles europæiske historie, og Kulturstyrelsen har nu valgt dem, der går videre. 17 lande har indtil videre indsendt deres forslag.

De steder, der får tildelt det prestigefyldte mærke, vil blive markeret med blå skilte, så der på den måde bliver skabt en hel kulturrute - som måske også kommer til at gå til Danmark.

Dybbøl Banke kæmper om EU-kulturmærke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce