Det siger de unge om organdonation


Det siger de unge om organdonation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er nogle bud på, hvorfor så få unge danskere af registrerede organdonorer.

Ida Cordelia Lilleør Petri, 22 år, København
Ida Cordelia Lilleør Petri, 23 år, København.

Det første, jeg gjorde, da jeg vågnede på min 18-års fødselsdag, var at registrere mig som organdonor. Det skyldes, at jeg på mit studie har set, hvor hurtig organdonation kan redde liv. Når jeg tænker over min krop og tænker på, at det egentlig bare er min "skal", så vil jeg gerne give den "skal" videre, når jeg dør. Hvis folk vidste, hvor nemt det er at registrere sig, at de selv bestemmer, hvad der skal doneres, og hvor meget deres pårørende skal indblandes, så tror jeg, at flere ville gøre det.

Peter Bendix Søndergaard, 23 år, Svendborg
Peter Bendix Søndergaard, 23 år, Svendborg.

Jeg er ikke registreret organdonor. Jeg har godt nok tænkt på det, for jeg synes, at det er vigtigt at hjælpe. Hvis jeg alligevel ikke har noget at bruge organerne til, kan en anden person ligeså godt gøre nytte af dem. Jeg tror, at grunden til at mange unge ikke er registreret, er fordi vi slet ikke er nået dertil i vores liv endnu. Jeg tror, at vi ser det som et valg senere i livet, da vi først mener, at det giver mening der. Vi regner jo ikke med at dø unge. Men når du nu spørger, så ser jeg ikke nogen grund til ikke at gøre det i dag.

Sara Elisabeth Busch-Petersen, 22 år, Esbjerg
Sara Elisabeth Busch-Petersen, 22 år, Esbjerg.

Jeg er registreret som organdonor. Det er efterhånden nogle år siden, at jeg tog stilling. Det virkede meget naturligt for mig at vælge at være organdonor. Jeg synes lidt, at det handler om, at hvis man vil modtage, må man også give. Det handler også om, hvordan man snakker om det i ens omgangskreds - både blandt familie og venner. Typisk er organdonation nede af samme vej som død, og jeg tror, det er det, der gør, at det er så svært for nogen at snakke om og tage stilling til.

Tilde Frederikke Zwicky Øren, 21, Herning
Tilde Frederikke Zwicky Øren, 22 år, Herning.

Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg ikke er registreret. At hjælpe et andet menneske og måske sikre deres liv, kan jeg ikke se noget negativt i. Men det er jo også skræmmende. Personligt vil jeg gerne sætte mig 100 procent ind i organdonation, inden jeg registrerer mig, og det er måske derfor, jeg ikke har gjort det endnu. Hvis jeg dog blev opmærksom på, hvem jeg hjælper, og hvor meget jeg hjælper, vil jeg være mere tryg ved at registrere mig.

Det siger de unge om organdonation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce