»Dansk Folkeparti ser en potentiel terrorist i en hvilken som helst udlænding«


»Dansk Folkeparti ser en potentiel terrorist i en hvilken som helst udlænding«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vicestatsminister Morten Østergaard afviser blankt Dansk Folkepartis forslag om at sætte syriske asylsager i bero efter terrorangrebet i København.

Terrorfrygt får nu Dansk Folkeparti til at kræve et asylstop for syriske flygtninge, men det har ingen gang på jord, fastslår den radikale vicestatsminister, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).

Regeringen afviser dermed blankt Dansk Folkepartis forslag om at sætte syriske asylsager i bero, indtil myndighederne får bedre muligheder for at vurdere, om de enkelte asylansøgere har relationer til terrorgruppen Islamisk Stat (IS).

»Det er ikke så overraskende, at Dansk Folkeparti ser en potentiel terrorist i en hvilken som helst udlænding,« lyder reaktionen fra Morten Østergaard.

»Men det gør det ikke mindre trist og bedrøveligt. Det er et forslag, som kun er egnet til at skabe mistro i det danske samfund, og det hører ingen steder hjemme og har ingen gang på jord,« uddyber han.

Forslaget fra Dansk Folkeparti kommer i kølvandet på terroranslaget i København for knap to uger siden, og det er ifølge Morten Østergaard helt forkert at bruge angrebet som et afsæt til et krav om et asylstop.

»Det er trist, at man bedriver politisk plat på en så tragisk baggrund, som tilfældet er her. Vi har i stedet brug for at samles om seriøse, politiske drøftelser om, hvad vi kan gøre for at undgå terror i Danmark. Og det bidrager det her forslag på ingen måde til,« siger den radikale leder.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF), siger til Berlingske, at der er en reel risiko for, at IS kan finde på at bruge de europæiske asylsystemer til at begå terror i Vesten. Og i hans øjne er den danske asylbehandling ikke grundig nok til at opdage, hvis terrorgruppen gør forsøget.

Den svenske terrorekspert Magnus Ranstorp siger til avisen, at det er »ubegrundet« at tvivle på, at udlændingemyndighederne spotter det i asylbehandlingen, og i hans øjne virker forslaget »ude af proportioner«.

Morten Østergaard understreger da også, at både udlændingemyndighederne og efterretningstjenesterne holder øje med de asylansøgere, der kommer til landet.

»Jeg synes ikke, det giver nogen mening at mistænke en hvilken som helst syrer for at være en potentiel terrorist. Det, synes jeg, svarer til at mistænke alle os, der er medlem af folkekirken, for at være en potentiel Breivik,« siger han med henvisning til massemorderen Anders Breivik, der dræbte 69 mennesker i Norge i 2011.

Både de Konservative og Enhedslisten beskylder ligesom Morten Østergaard Dansk Folkeparti for at »slå politisk plat« på terrorangrebet i København.

»Dansk Folkeparti ser en potentiel terrorist i en hvilken som helst udlænding«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce