DR forventer at vise Israel-film


DR forventer at vise Israel-film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DR forventer at vise Israel-filmen Defamation. Er i dialog med instruktør om at tydeliggøre præmis.

DR kommer højst sandsynligt til at vise filmen "Defamation", der undersøger, om der eksisterer antisemitisme i Vesten, eller om det er højrefløjen i Israel og jøder i USA, der holder liv i en offermyte for at bruge det politisk.

Filmmagasinet Ekko skrev ellers fredag, at DR, der selv har støttet filmen med 150.000 kroner, tøver med at vise filmen.

Men kanalchef for DR2 Arne Notkin oplyser, at DR er i en positiv dialog med filmens instruktør Yoav Shamir.

- Vi vil med stor sandsynlighed vise den her film, siger Arne Notkin.

Shamir undersøger sin tese ved at henvende sig til den jødisk-amerikanske forening Anti-Defamation League, der bekæmper fjendtlige indstilling over for minoriteter.

- Filmen mangler kontrakten med seerne. Han spørger en amerikansk organisation efter eksempler, som han piller fra hinanden. Men han kunne have fået et andet resultat ved at spørge andre, siger Arne Notkin.

Han siger, at DR i de prisbelønnede film '69' og 'Burma VJ' også giver seerne en præmis for filmen, som ikke bliver givet, når de bliver vist andre steder. Den præmis skal "Defamation" også have med.

-Det skal være et skilt eller en speak, der gør opmærksom på præmissen, siger Arne Notkin.

I artiklen i Ekko, som Ritzau har citeret, bliver det nævnt, at Arne Notkin er medlem af Mosaisk Trossamfund og tidligere formand for Dansk Zionistforbund. Det overrasker Notkin.

- Det er jo kun relevant, hvis det har påvirket den redaktionelle beslutning. Det har det ikke. Det er jo ikke sådan, at alle jøder mener det samme. Det er en fordom. Hidtil er det kun nazistiske hjemmesider, der har hæftet sig ved min jødiske baggrund, siger han.

Alligevel har han valgt at overlade beslutninger om filmen til DR2's dokumentarchef Mette Hoffmann Meyer.

- Jeg tager mig som kanalchef ikke af de enkelte dokumentarer. Men specielt i denne sag, har jeg overladt behandlingen til dokumentarchef Mette Hoffmann Meyer, siger han.

DR forventer at vise Israel-film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce