Ahmed Akkari beklager sin kritik af Muhammed-tegninger


Ahmed Akkari beklager sin kritik af Muhammed-tegninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere imam Ahmed Akkari, der rejste til Mellemøsten under Muhammed-krisen for at advare mod Danmark, beklager nu sine handlinger.

En af de mest omstridte personer under Muhammed-krisen, den tidligere imam og talsperson for Islamisk Trossamfund Ahmed Akkari, fortæller nu flere medier, at han fortryder, at han rejste til Mellemøsten og kæmpede imod karikaturtegningerne af profeten Muhammed.

Han har ombestemt sig og mener nu, at det var i orden at lave Muhammed-tegningerne:

»Ja. Det var okay,« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Det at udtrykke sig frit betyder meget mere for mennesker og menneskers liv i verden,« siger han til TV 2 og uddyber:

»Jeg skylder måske hele Danmark en pæn og formel undskyldning«.

Akkari var med i den delegation, der rejste rundt i Mellemøsten med et krav om, at Danmark skulle komme med en officiel undskyldning, efter at tegningerne var blevet trykt.

»Jeg vil gerne være meget tydelig i dag med hensyn til rejsen. Det var helt forkert. Hele processen, alle de ideer, der stak bag, og hvorfor man ville reagere. Det var ikke rigtigt. Det var et fasttømret verdensbillede, som gjorde, at man reagerede på den måde. Jeg vil opfordre alle til at tænke sig om, hvis det skulle ske igen,« siger Ahmed Akkari til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ahmed Akkari fortæller avisen, at han »ikke længere hører til den islamistiske mission«, og han omtaler flere af sine tidligere kollegaer som »dobbeltmoralske«:

»Verden har ikke brug for, at der lægges låg på menneskers udtryk. Heller ikke selvom man ikke er enige i det udtryk. Og den slags skal ikke mødes med de reaktioner, som de blev mødt med dengang. Der var noget dybt inde i mentaliteten hos den gruppe, som jeg dengang tilhørte, som jeg ikke så. Det var en grundlæggende holdning til, at folk ikke må udtrykke sig frit. Det er ikke godt,« siger Ahmed Akkari.

På avisens spørgsmål om, hvorvidt tegningerne blev misbrugt, siger han:

»Som jeg ser det i dag, så ja. Bag snakken om de her såkaldte religiøse symbolers beskyttelse er der altid magt og misbrug. Det er ganske forfærdeligt«.

Ahmed Akkari beklager sin kritik af Muhammed-tegninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce