Viceborgmester kendt skyldig i landsretten

Foto: JACOB SCHULTZ

Viceborgmester kendt skyldig i landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøudvalgsformand og landmand Benny Ravn Bonde (LA) overtrådte naturbeskyttelsesloven, da han fyldte to søer på sine marker op.

HADERSLEV: Vestre Landsret fundet tirsdag viceborgmester Benny Ravn Bonde (LA) skyldig i overtrædelse af naturbeskyttelsesloven ved at have drænet og fyldt to søer på sine marker op.

Vestre Landsret idømte ham en bøde på 10.000 kroner samt tvangsbøder til de to søer er reetableret. Dermed var det en stadfæstelse af byrettens dom. Eneste forskel er fristen for at reetablere søerne nu er den 31. juli 2017, og at en tredje sø ikke skal reetableres.

- Jeg har jo fået en frikendelse i det, jeg skulle frikendes i. Den ene sø i Marstrup er jeg jo blevet frikendt i. Det var kun derfor, vi ankede den. Det gik ligesom jeg ønskede mig, siger Benny Ravn Bonde.

- Men de to søer i Ejsbøl er du jo dømt for.

- Den ene er der jo endnu og den anden er bare noget jord, jeg har fyldt op i lavningen. Det er meget lidt, jeg skal lave. Det kan jeg lave mellem 10 og 12 i kirketiden en søndag.

Oprindeligt var der tre opfyldte søer i anklageskriftet. Men særligt den i Marstrup var han utilfreds med at blive dømt for.

- Også at man siger, fordi jeg har fået nogle dræn til at virke, så har jeg gjort noget ulovligt. Det er god landmands stil at holde sine dræn i orden. Det, at straffe landmænd for at dræne deres marker, skal vi ikke have i Haderslev.

Benny Ravn Bonde, som både er viceborgmester og formand for udvalget for plan og miljø, er privat svinebonde. Han er i den forbindelse flere gange gennem de sidste 25 år dømt i blandt andet miljøsager og sager om dyremishandling.

Politiske modstandere har derfor flere gange kritiseret, at han netop sidder på posten som formand for et udvalg, hvor han er politisk chef for flere af dem, der har vidnet mod ham.

Jeg er glad og godt tilfreds. Det var det hele værd at anke den.
Benny Ravn Bonde
Fakta
Sagen kort

Oprindeligt var der tale om fire søer, som kommunen mente, Benny Bonde havde drænet på sine marker. Den ene sø blev der kørt en særskilt retssag om, da det var naboen, som ejede den og Benny Bonde, der angiveligt havde forpagtet den. Men den forpagtning var overgået til Benny Bondes søn, så Benny Bonde blev frifundet.

De tre andre søer blev han dømt for i byretten.

Viceborgmester kendt skyldig i landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce