Veteranbane fordobler antallet af køredage i 2019

Carsten Ørnsholt har udført et stort arbejde i Veteranbanen Haderslev-Vojens. På generalforsamlingen forleden forlod han bestyrelsen, som i år har fastsat ti køredage. Det er en fordobling i forhold til 2018. Arkivfoto: Jacob Schultz

Veteranbane fordobler antallet af køredage i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veteranbanen Haderslev Vojens har ti køredage på programmet i 2019. Der bliver kørt fra Haderslev Vest til Vojens.

Haderslev: Veteranbanen Haderslev-Vojens er klar til at gøre klar til den nye sæson. Ti gange i løbet af 2019 bliver der fløjtet afgang for kørsel med veterantoget. Det er cirka dobbelt så mange som i 2018. Der køres en søndag i maj og juni før sommerferien, og i sommerferien køres der i juli og august på de fleste torsdage. Desuden er der programsat to køredage i efterårsferien og to dage omkring anden søndag i advent.

- Det er vigtigt at fremhæve, at veterantoget fortsat kører fra Vojens til Haderslev Vest - eller omvendt og at der er to eller tre dobbeltture på hver køredag, oplyser den nu forhenværende formand for veteranbanen, Carsten Ørnsholt.

Han og resten af banens bestyrelse har oplevet, at nogle tror, at veterantoget helt er opkørt med at køre, efter at Haderslev Kommune har inddraget banens køretilladelse på strækningen mellem Haderslev Rådhus og Schaumanns Klædefabrik, hvor der i stedet skal etableres cykelsti.

- Det er selvfølgelig usandt. Det gælder naturligvis kun på den del af strækningen, hvor der skal være cykelsti, understreger Carsten Ørnsholt, som understreger, at der i stedet bliver mulighed for at stige af og på toget ved Haderslev Vest.

Nye skilte vil blive sat op for at vise vej, tilføjer han.

Generalforsamling
Veteranbanen Haderslev-Vojens har fået ny formand. Søren Larsen afløste Carsten Ørnsholt på formandsposten. Carsten Ørnsholt forlod samtidig bestyrelsen, der nu består af Hans Erik Mørch, Bjarne Seerip, Kurt Beim Hansen, Anders Søgaard, Henrik Øjgaard og Kerstin Pedersen, som alle blev genvalgt eller ikke var på valgt.

Ved generalforsamlingen benyttede Carsten Ørnsholt i sin sidste formandsberetningen lejligheden til at rette en stor tak til alle frivillige.

Sikkerhed

Med beslutningen om at inddrage veteranbanens køretilladelse på strækningen mister foreningen cirka en kilometer spor i byen og perronen ved rådhuset. Med 50.000 kroner støtter kommunen i stedet for anlæggelsen af en midlertidig perron ved det nuværende anløbsspor ved Haderslev Vest.

- Det er en helt nødvendig sikkerhedsmæssigt foranstaltning i forhold til de nuværende forhold på Haderslev Vest, lyder det fra Carsten Ørnsholt.

Planen er, at Veteranbanen Haderslev-Vojens i samarbejde med Slesvigske Vognsamling, museerne, bryggeriet Fuglsang, Haderslev Kommune vil skabe et veterantogsmiljø i form af en veterantogsstation. Med tiden vil man satse på spændende events, for de rejsende særligt på Haderslev Vest, men også på de enkelte mindre stationer og trinbrætter på strækningen.

Veteranbane fordobler antallet af køredage i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce