Vejledere skal skabe bedre trivsel ude i klasser

Særlige praksisvejledere rykker efter sommerferien ud i klasseværelserne for at være med til at skabe bedre trivsel. Praksisvejlederne skal være med til at vejlede børn, medarbejdere og lærere og er en del af den aftale om at flytte penge fra specialområdet til normalområdet, som et stort flertal i byrådet indgik i forbindelse med budgettet for i år. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Vejledere skal skabe bedre trivsel ude i klasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådets udvalget for børn og familie har sagt god for plan om at flytte penge fra specialskoler til almenområdet i folkeskolerne. Praksisvejledere skal arbejde direkte ude i klasserne. Folkeskolerne styrkes derudover med fem millioner kroner i år.

Et korps af praksisvejledere skal fra august være med til at styrke almenområdet i Haderslev Kommunes folkeskoler.

De tre skoledistrikter får hver et team på to praksisvejledere, som ude i klasserne skal være med til at sikre bedre trivsel, så færre elever får brug for at komme på specialskole. Praksisvejlederne skal ifølge formanden for byrådets udvalg for børn og familie, Henrik Rønnow (S) være i klasserne i det antal timer, dage og uger, som der er behov for.

- Det bliver ikke som konsulenter gennem et hav af møder, men direkte i klasserne, oplyser Henrik Rønnow (S).

Han håber, at indsatsen kan sikre en bedre inklusion i klasserne og være med til at forhindre blandt andet skolevægring.

- Desuden skal de være med til at styrke lærernes muligheder for at levere god undervisning til alle, understreger han.

Baggrund
De kommende praksisvejledere organiseres på én af distriktets skoler, som bliver ressourceskole for hele distriktet.Praksisvejlederne skal arbejde på alle distriktets skoler i et struktureret forløb, der udarbejdes i samarbejde med skolelederne og ServiceMed. Dette forløb vil blive brugt på alle kommunens skoler og vil hente inspiration fra det vellykkede projekt med inklusionskonsulenterne. Praksisvejlederne skal arbejde med vejledning, sparring og coaching på alle skoler på alle niveauer fra børn til medarbejdere og ledelse og skal størstedelen af deres arbejdstid derfor være til stede i klasseteamet den største del af deres arbejdstid. Skolelederne i distriktet fordeler og prioriterer denne ressource i fællesskab.

Millioner til skolerne

De kommende praksisvejlederteams er et af to led i den styrkelse af almenområdet, som et bredt flertal i byrådet indgik en aftale om i forbindelse med budgetforliget i efteråret. Her besluttede politikerne at flytte penge fra blandt andet Louiseskolen ud i de almindelige folkeskoler. Ud over teamet af praksisvejledere får skoleområdet derfor fem millioner kroner i år samt ti millioner kroner i 2020. Det er penge, som de enkelte skoler kan bruge til præcis det, der er vigtigt for dem:

- Eksempelvis til ansættelse af flere medarbejdere, forklarer Henrik Rønnow, som oplyser, at det er den største investering i skoleområdet, som kommunen har gennemført i nyere tid.

I fortsat dialog

Byrådets udvalg for børn og familie har netop sagt god for planen, som i efteråret stødte på stor modstand fra bekymrede forældre til blandt andet børn på Louiseskolen, som frygtede, at besparelserne på Louiseskolen ville gå ud over deres børn.

- Jeg ved godt, at der er bekymring, og vi lytter og er i tæt dialog med Louiseskolen. Hvis der kommer et nødråb fra skolen, så vil vi selvsagt lytte til det, siger Henrik Rønnow.

Han understreger, at elever, der har brug for at blive visiteret til eksempelvis Louiseskolen, fortsat vil have denne mulighed. Desuden vil der nu også være mulighed for at etablere specialtilbud som det eksempelvis kendes fra specialklasserne på Gram og Starup skoler.

- Jeg tror, at vi med alt dette kan opnå at meget bliver bedre, siger han.

Vejledere skal skabe bedre trivsel ude i klasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce