VBI risikerer lukning: Ingen vil være formand

Ulrik "Buller" Langmach Nielsen trækker sig som formand for VBI til februar. Han mener, han har gjort sin pligt. To andre medlemmer af bestyrelsen trækker sig også, indtil videre er der ikke fundet en afløser. Arkivfoto: Lars Fahrendorff

VBI risikerer lukning: Ingen vil være formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vojens Bold- og Idrætsklub har generalforsamling i slutningen af februar. Ud over formand Ulrik "Buller" Langmach Nielsen genopstiller næstformanden og ungdomsformanden ikke.

Vojens: Vojens Bold- og Idrætsklub står over for en massiv udfordring, der, hvis der ikke bliver fundet en løsning, i værste fald kan føre til en lukning af klubben med flere hundrede medlemmer.

Årsag: Ulrik "Buller" Langmach Nielsen genopstiller ikke, når klubben til februar holder sin ordinære generalforsamling, og det gør næstformanden og formanden for seniorafdelingen, Michael Benkjer, samt ungdomsformanden, Mikael Brøns, heller ikke.

- Der er ikke noget drama i det, men jeg har siddet fire år som formand og inden da syv eller otte år i bestyrelsen, og nu føler jeg, at andre skal tage over, siger Ulrik "Buller" Langmach Nielsen.

Baggrund
Ifølge VBIs vedtægter skal bestyrelsen bestå af fem til ni edlemmer.

Formanden vælges for to år ad gangen direkte på generalforsamlingen

Og bestyrelsen skal efter generalforsamlingen konstituere sig med en næstformand, en kasserer, en formand for sportsafdelingen samt en sekretær.

Erfaring
  • Oplever du eller din forening, at der mangler frivillige til at påtage sig opgaver i bestyrelsen eller generelt i foreningen?
  • Har du og din forening gode erfaringer, eller dårlige, med at skaffe bestyrelsesmedlemmer - og hvad kan man i det taget gøre for at få flere til at engagere sig i foreningers drift.
  • Skriv til journalist Inge Rogat Møller på irm@jv.dk og giv dit besyv med.

Ingen afløser

Det har indtil videre ikke været muligt at finde en afløser for ham på posten. Med kun ganske få måneder til generalforsamlingen, hvor der ifølge klubbens vedtægter skal vælges en ny formand, føler han, det er på tide at melde ud, at der er behov for nye kræfter til bestyrelsen, hvor der lige nu sidder seks medlemmer.

- Det skal ikke komme som en overraskelse, siger Ulrik "Buller" Langmach Nielsen, der oplyser, at bestyrelsen indtil videre har fået ja fra fra én, der er villig til at yde et stykke arbejde i bestyrelsen, men ingen har ønsket formandsposten.

Tordenskjolds soldater

VBI er langt fra den eneste klub, der har problemer med at skaffe frivillige til bestyrelsen. I torsdagsavisen fortalle Marianne Kehlet Myrwick fra Broen, at Broen ligeledes mangler tre medlemmer til bestyrelsen, når der er generalforsamling i februar.

Ulrich "Buller" Langmach Nielsen undrer sig ikke:

- Det er desværre meget ofte Tordenskjolds soldater, der stiller op. Men det er jo desværre sådan, at det oftere at nemmere at lade andre klare arbejdet end selv tage ansvar.

Bestyrelsesarbejde er ifølge Ulrik "Buller" Langmach Nielsen vigtigt:

- Uden bestyrelsen, ingen forening. Det er bestyrelsen, der samler trådene, siger han.

Håber på nye

VBI har mellem 425 og 450 medlemmer, og mange af dem er børnespillere. Ulrik "Buller" Langmach Nielsen håber, at nogle af forældrene melder til disse børn melder sig.

- Jo flere, der er om arbejdet, jo mindre er der, siger han.

Hvis der ikke bliver fundet en ny formand, når VBI i slutningen af februar holder generalforsamling, vil der blive indkaldt til en ny. Hvis der derefter ikke bliver fundet en, kan foreningen ende med at blive nedlagt.

VBI risikerer lukning: Ingen vil være formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce