V-formand langede ud efter partitop og LA-soloflyver

Peter Lund Pedersen langede i sin formandsberetning ud efter Venstres ledelse på Christiansborg og undrede sig over, hvorfor man forud for et forlig om en sundhedsreform ikke havde stukket fingeren i jorden hos baglandet og hos formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose. Arkivfoto: Poul F. Skøtt

V-formand langede ud efter partitop og LA-soloflyver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen kunne have tacklet forslaget om sundhedsreformen bedre, slog formanden for Venstres kommuneforening, Peter Lund Pedersen, fast, da partiet holdt generalforsamling i Vojens.

Venstre: Venstre i Haderslev vil gøre alt for, at Lars Løkke Rasmussen også efter et kommende folketingsvalg er Danmarks statsminister. Men formanden for Venstres Kommuneforening i Haderslev, Peder Lund Pedersen, hævede dog alligevel pegefingeren over for regeringens planer for en ny sundhedsreform, da han torsdag ved partiets generalforsamling i Frøs Arena i Vojens aflagde sin beretning:

- Der er højt til loftet i Venstre, og den offentlige uenighed i Venstre om den nye sundhedsreform, er jeg ikke glad for. Efter min mening er hele processen bestemt ikke til UG med kryds og slange. Processen burde havde været tacklet bedre, og kommunikationen kunne også have været bedre, sagde Peter Lund Pedersen til de omkring 60 fremmødte partimedlemmer.

Han pegede på, at det på Venstres sommergruppemøde i august kom frem, at regionernes fremtid var i spil, og i januar kom regeringen så med et udspil til en sundhedsreform, hvor regionerne nedlægges.

- I perioden fra august til januar kunne man have inviteret til en debat om regionernes fremtid i Venstres organisation. Det gjorde man ikke, og det undrer mig, sagde Peter Lund Pedersen, som pegede på, at regeringen burde have inddraget formanden for Danske Regioner, regionsrådsformand i Syddanmark, Stephanie Lose, og spurgt: Vi har en fælles opgave, vi skal have løst til gavn for alle borgerne, hvad kan regionerne bidrage med? Det gjorde man ikke, og det undrer mig.

Valg
Der var genvalg over næsten hele linjen ved generalforsamlingen i Venstres Kommuneforening i Haderslev.Formand Peter Lund Pedersen blev genvalgt og har dermed siddet som formand siden kommuneforeningens start i 2005.

Næstformand Henrik Sørensen blev også genvalgt.

Der var også genvalg til Nis Fallesen, der sidder som repræsentant for Venstre i Haderslev Kommune i Venstres regionsbestyrelse.

Preben Holmberg og Jan Budolfsen blev genvalgt som revisorer, mens Keld Valentin blev valgt som revisorsuppleant.

Demokrati tæt på

- Alle er enige om, at nærhed så tæt på borgerne som muligt er godt, men hvorfor kan regionerne ikke klare det? Det har jeg lidt svært ved at forså. Der er mange gode elementer i sundhedsreformen, men jeg tror, at regionerne i dag har rammerne til det. Så hvorfor nedlægge dem. Jeg synes, vi mangler nogle svar.

Peter Lund Pedersen slog også fast, at han savner det demokratiske folkevalgte led i sundhedsreformen:

- Hvem skal borgeren henvende sig til, når de ikke er tilfredse eller ønsker svar på nogle spørgsmål? De personer, som ifølge reformforslaget skal udpeges til sundhedsfællesskaberne i Syddanmark mener jeg som et krav skal have bopæl i Syddanmark. Det lægges der ikke op til, og det bør ændres, sagde Peter Lund Pedersen, der lige som resten af sine partifæller går og venter på, at statsministeren udskriver valg til Folketinget. Det skal holdes senest den 17. juni.

Ris til Neumann

I sin formandsberetning kom han også med ris til Liberal Alliances byrådsmedlem, Malene Ravn Neumann. Hun stemte som den eneste i den borgerlige fællesgruppe imod det budgetforlig, som Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Konservative Folkeparti, Det Radikale Venstre, Slesvigsk Parti og Socialdemokratiet indgik. Hun mente ikke, at det var ansvarligt.

- Det lykkedes at få et bredt budgetforlig, men desværre var der et medlem af fællesgruppen, som stemte imod budgettet. Det er ikke i orden, og jeg håber ikke, at det gentager sig en anden ganag. Fællesgruppen er som en familie, og man stemmer sammen, når det drejer sig om det allervigtigste, nemlig budgettet, slog Peter Lund Pedersen fast.

- Det er ok, at man engang imellem stemmer anderledes, når det er aftalt, men budgettet stemmer man sammen om i enighed, understregede han.

V-formand langede ud efter partitop og LA-soloflyver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce