Ungt ishockeytalent på vej mod verdens bedste liga

Frederik Dichow er på vej mod NHL. Foreløbig er næste karriestop Malmø. Arkivfoto: Jacob Schultz

Ungt ishockeytalent på vej mod verdens bedste liga

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målmand Frederik Dichow fra Vojens Ishockeyklub er blevet draftet af Montreal Canadiens fra NHL. Det er aldrig før sket for en VIK-spiller.

VOJENS: Det unge målmandstalent fra Vojens Ishockeyklub, Frederik Dichow, er godt på vej mod en karriere i verdens bedste isliga, National Hockey League.

Ved NHL entry draft, der er et årligt møde, hvor hver deltagende ishockeyklub i NHL udvælger retten til tilgængelige amatørishockeyspillere, blev Frederik Dichow draftet af Montreal Canadiens, der spiller sine hjemmekampe i Montreal.

- Der findes ikke noget større end at blive draftet til NHL. Det er kæmpestort for Frederik, men også for VIK, talentarbejdet i klubben og vores samarbejdspartnere. Det er aldrig før sket for en klub som vores, siger sportschefen i VIK, Erik Petersen.

- Frederik kommer nu til at være rollemodel for andre unge i VIK. Det er virkelig svært at få armene ned, tilføjer Erik Petersen.

Bedste VM-målmand

At Frederik Dichow er draftet af Montreal Canadiens betyder, at ingen andre klubber i NHL må skrive kontrakt med ham i de næste to år.

Foreløbig venter der ham en karriere i svensk ishockey. VIK-talentet har en aftale med Malmö Redhawks, hvor han i den kommende sæson skal spille på U20-holdet.

- Frederik Dichow er et af Danmarks største talenter. Han har en fin måde at læse spillet på, men frem for alt reagerer han og redder pucke, har Malmös målmandstræner, Henning Sohlberg, udtalt til internetmediet faceoff.dk.

Frederik Dichow var også med på det danske U18-landshold, der i april vandt bronze i Frankrig. Her blev han kåret til VM-turneringens bedste målmand.

Den måske kommende NHL-spiller er i disse dage i Canada, hvor han deltager i en rookie camp.

I ishockeytermer er man rookie til og med den sæson, hvori man spiller sin 25. NHL-kamp.

Ungt ishockeytalent på vej mod verdens bedste liga

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce