To voldsepisoder på Pins'mærken efterforskes

Voldsepisoderne søndag aften skete i nærheden af tivolis radiobiler. Ingen af personerne på fotoet har noget med det at gøre. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

To voldsepisoder på Pins'mærken efterforskes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et overfald på en dreng kan have racistiske motiver. Det ene offer blev kørt på skadestuen.

GRAM: En 15-årig dreng blev søndag aften slået ned på Pins'mærken. En gruppe unge mænd overfaldt ham af ukendte årsager. Hvor alvorligt han kom til skade er uklart, men han blev kørt til behandling på skadestuen.

Ifølge en af avisens kilder var det et racistisk motiveret overfald på en dreng med en specifik udenlandsk baggrund, som uden nogen anledning pludselig blev overfaldet af syv unge mænd, som tævede løs på ham. Efterfølgende skulle de også have slået på nogle sikkerhedsvagter, som blandede sig.

- Det med sikkerhedsvagterne siger mig ikke noget. Jeg kan se, det er en 15-årig, som er forurettet. Han var sammen med en anden én. Og jeg kan kun se, at det er en flok, men hvor mange personer, kan jeg ikke bekræfte. Det er to personer, der er overfaldet, siger politikommissær Henning Markussen.

- Var den anden også et barn?

- Det har jeg ikke her.

- Så der er ikke kommet nogen anmeldelser om overfald på sikkerhedsvagter?

- Det har jeg ikke noget om. Der er ingen sigtede i sagen endnu. Vi har nogle oplysninger, vi skal arbejde videre med, mere er der ikke at sige til det lige nu.

Der var en ung mand, som lå der. Han kom op og sidde igen. Han var kommet til skade. Der var nogle folk henne og snakke med ham, så kom han på skadestuen.
Johannes Gjesing

Tumult på pladsen

Pins'mærkens formand Johannes Gjesing kan også bekræfte, at der var en episode søndag den 9. juni om aftenen. Han mener, det var ved 22.30-tiden. Men han ankom først til stedet, da det var slut:

- Der var noget tumult med nogle unge mennesker. Men det kom sikkerhedsvagterne og fik revet det fra hinanden, men der var ro på i løbet af ingen tid. Det havde de fuldstændig styr på. Jeg har set det som én episode, hvor der var noget skubberi, hvad det så end gik ud på. Der var en ung mand, som lå der. Han kom op og sidde igen. Han var kommet til skade. Der var nogle folk henne og snakke med ham, så kom han på skadestuen.

Ellers var det fredeligt

- Var de implicerede lokale eller var det nogle udefra?

- Ingen anelse. Men det er irriterende, at folk ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Det er en ærgerlig situation. Men ellers var der meget fredeligt hele pinsen, hvad jeg er blevet oplyst om.

- Foregik det ved tombolaen?

- Eller ved radiobilerne. Cirka 30 meter fra det store telt. Havde jeg været inde i teltet, er det ikke sikkert, at jeg havde opdaget det.

Johannes Gjesing pointerer, at han ikke har talt med hverken drengen, vagterne eller politiet om episoden, så han kender ikke de impliceredes identitet eller motiverne bag overfaldene.

- Vi har så mange sikkerhedsfolk på, så sådan nogle episoder bliver hurtigt trukket fra hinanden, konstaterer han.

To voldsepisoder på Pins'mærken efterforskes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce