To lokale tatovørsteder meldt til politiet

Oliver Hvestendahl har været inde og registrere Tatoo Fashionhos Sikkerhedsstyrelsen. Han makker Rafi Ibrahim ses i spejlet. Arkivfoto: Inge Rogat Møller

To lokale tatovørsteder meldt til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Sikkerhedsstyrelsen har man mistet tålmodigheden med de tatovører, som ikke havde registreret sig ved årsskiftet.

HADERSLEV: Ved årsskiftet udløb fristen for landets tatovører til at registrere sig hos Sikkerhedsstyrelsen. Mindst 16 tatoveringssteder havde ikke fulgt opfordringen og er nu blevet politianmeldt. Det drejer sig blandt andet om én i Haderslev og én i Over Jerstal.

- Det vigtige for os er, at vi får adgang til at kontrollere hygiejnen på tatoveringsstederne. De hygiejniske forhold skal være forsvarlige for at undgå infektioner, når man bliver tatoveret. Og vi kan kun komme på tilsyn, når et tatoveringssted er registreret, siger Søren Muff, som er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Loven, der blev vedtaget i 2018, skal sikre, at der bliver ført tilsyn med hygiejnen på tatoveringsstederne

Men hos Tattoo Fashion på Jomfrustien i Haderslev siger den ene af de to indehavere, at man har registret sig.

- For fire uger siden. Jeg var selv inde og registrer både Haderslev og Rødovre, fortæller Oliver Hvestendahl.

Han driver tatoveringsstedet i Haderslev sammen med Rafi Ibrahim. Sidstnævnte har selv den i Rødovre, som altså også er blevet politianmeldt.

Vi havde været inde og læse om det. Der stod noget om, at man først skulle gøre det efter nogle år. Men jeg tror, vi har misforstået det lidt.
Oliver Hvestendahl
Tatoveringsloven
Tatoveringsloven trådte i kraft 1. juni 2018. Der var dog en indbygget overgangsperiode. Senest 1. januar 2019 skulle alle tatoveringssteder, der var etableret inden 1. juli 2018, registreres hos Sikkerhedsstyrelsen. Frem til 1. januar 2020 kan tatovører vælge mellem to former for registrering:Fuld registrering efter tatoveringsloven, hvor alle krav om hygiejne, skriftlig information om risici til kunder samt oplysninger om de anvendte tatoveringsfarver skal opfyldes. Det koster et årligt gebyr på 5776 kroner per tatoveringssted.

Eller en registrering med en vejledningsordning. Ordningen betyder, at Sikkerhedsstyrelsen kommer på et besøg og vejleder om, hvordan man kan opfylde kravene til hygiejne, skriftlig information til kunderne om risici samt oplysninger om de anvendte tatoveringsfarver. Det koster et gebyr på 1200 kroner per tatoveringssted.

Men nye tatoveringssteder skal registreres hos Sikkerhedsstyrelsen inden de åbner. Og de skal betale den fulde årlige registrering.

En misforståelse

De manglende registreringer skyldes en misforståelse.

- Vi havde været inde og læse om det. Der stod noget om, at man først skulle gøre det efter nogle år. Men jeg tror, vi har misforstået det lidt, forklarer Oliver Hvestendahl.

Den i Rødovre var forsøgt registreret.

- Min makker sagde, at han have fået et brev. Vi fik en besked om, at betalingen ikke var gået igennem. Så gik vi ind, og så at teksten var ændret, uddyber han.

Også en uregistreret tatovør på Pottervej i Over Jerstal er blevet politianmeldt for den manglende registrering. Den tatovør er det ikke lykkedes avisen at komme i kontakt med.

Sikkerhedsstyrelsen opkræver et gebyr af tatovørerne. Ifølge loven koster det en bøde ikke at lade sig registrere.

På nuværende tidspunkt er 297 tatoveringssteder og 768 tatovører landet over registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Registret kan ses på www.sik.dk, hvor man også anonymt kan anmelde et tatoveringssted, der ikke fremgår af listen.

- Det er en kæmpe hjælp, at kunderne rundt om i landet hjælper os med anmeldelser, hvis de støder på et sted, der ikke er registreret. Så det skal de bare blive ved med, siger Søren Muff.

Præcisering: Tattoo Fashion er hverken sigtet af politiet eller har fået en bøde. Det er helt op til politiet, hvordan de nu behandler anmeldelsen.

Indehaverne af Tattoo Fashion har registreret sig hos Sikkerhedsstyrelsen; bare ikke inden tidsfristen udløb. Alle oplysninger i artiklen er korrekte.

Journalisten bag artiklen er efterfølgende blevet politianmeldt for at udgive sig for at være fra politiet. I den forbindelse er lydfilen af interviewet med indehaveren af Tattoo Fashion indsendt til politiet. Af den fremgår det, at journalisten præsenterer sig som værende fra JydskeVestkysten. Red.

To lokale tatovørsteder meldt til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce