To betjente kørte lige i politiets fotofælde

ATK-vognen blitzede hvert tiende sekund og udskrev bøder for tre millioner kroner den 12. oktober 2016 ved Oksekær Vest. Arkivfoto: Larz Grabau

To betjente kørte lige i politiets fotofælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ud af 1260 fartsyndere ved en motorvejskontrol i 2016, var de to politifolk. Deres retssager er endnu ikke afgjort.

HADERSLEV: Næsten tre år efter 1260 bilister blev blitzet af en ATK-vogn ved Oksekær Vest rastepladsen, er de sidste retssager stadig ikke slut. To lokale betjente gik nemlig også i fotofælden med deres tjenestebiler.

I alt 3148 bilister passerede den 12. oktober 2016 den fire timer lange fartkontrol, der var opstillet i forbindelse med en kontrol af lastbiler på rastepladsen. 40 procent af dem overholdt ikke den midlertidige hastighedsbegrænsning på 50 km/t. Cirka hver tiende sekund blev blitzen fyret af.

Det udløste bøder for tre millioner kroner og et væld af klager over skiltningen. De to betjente på i dag 60 og 64 år, ville heller ikke acceptere bøderne. Deres sager afventede de mange retssager mod civile borgere i både by- og landsretten og måtte en tur over Statsadvokaten i Viborg for at blive vurderet.

Retssagerne kom først for retten i januar. Torsdag var de sidste retsmøder så berammet ved bitingstedet i Haderslev. Det blev en daglang forestilling, hvor yderligere efterforskning siden januar retsmøderne blev fremlagt.

Tavlerne ude til venstre er fejlplacerede; på nær det sidste. De skal stå, lige hvor asfaltkanten ophører.
Tiltalt betjent
Sagen kort
Den 12. oktober 2016 var der en fire timer lang kontrol af lastbiler ved rastepladsen Oksekær Vest på den sønderjyske motorvej. I den forbindelse var der en midlertidig hastighedsnedsættelse fra 130 til 50 km/t. Men af de 3148 køretøjer som passerede ATK-bilen, blev de 1260 blitzet. Mindst 200 bilister klagede over bøderne. To af dem var betjente på arbejde i civile tjenestebiler. De kørte ikke med udrykning op blev registreret til at have kørt henholdsvis mindst 61 og 70 km/t.

Ulovlig skiltning

De tiltale betjente mente nemlig ligesom mange af de andre blitzede bilister, at skiltene stod forkert. Derfor var der blevet lavet nye opmålinger. De viste at flere af skiltene med hastighedsbegrænsning på 110, 80 og 50 km/t stod ude i midterrabatten, men syv-otte meter fra kanten af vejbanen og nogle af dem var delvist dækkede af beplantning.

- Tavlerne ude til venstre er fejlplacerede; på nær det sidste. De skal stå, lige hvor asfaltkanten ophører. Jeg fanger ikke skiltene, for jeg er så fokuseret på de mange lastbiler. Det sidste 50 km/t skilt har jeg set, forklarede den 60-årige betjent.

Men da var det for sent:

- Jeg turde ikke lave en kraftig opbremsning, for der var nogen bagved.

Og på bagsædet sad hans kollega med en brasilianer, som skulle udvises.

Dommer Leon Fredgaard optog sagen til dom. Den afsiges den 23. maj.

To betjente kørte lige i politiets fotofælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce