Tiltalt i Noah-sagen drømte om at bringe familier sammen

I dette gule hus drømte tiltalte og Noah mor om at samle alle børn og leve som en kernefamilie. Arkivfoto: Jacob Schultz

Tiltalt i Noah-sagen drømte om at bringe familier sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når retten i Sønderborg torsdag tager fat på dag to i sagen om Noah på halvandet år, der tilsyneladende efter massiv vold mistede livet, skal den tiltalte, der var kæreste med Noahs mor, afgive resten af sin forklaring. Herefter skal Noahs mor give sin forklaring om, hvad der skete i hjemmet den mandag for et år siden

SØNDERBORG: Tirsdag løftede dommeren i Noah-sagen navneforbuddet. Det har ellers været gældende siden 16. februar 2016, hvor en nu 31-årig mand blev varetægtsfængslet for at have forvoldt halvandet år gamle Noahs død. Et forhold han nu er tiltalt for. Det betyder, at pressen kan fortælle, hvilket forhold den tiltalte i sagen havde til den lille dreng.

Den 31-årige JH var kæreste med Noahs mor. De to mødte hinanden i sommeren 2016, mens Noahs mor boede alene i et rækkehus i Over Jerstal, der ligger syd for Vojens, sammen med sine børn: Noah og hans storesøster. I huset ved siden af boede Jens Olsen. JH flyttede meget hurtigt sammen med Noahs mor.

Han var kort tid forinden for inden kommet ud af et andet stormfuldt forhold. Han havde tre børn med sin ekskæreste, og de tre fælles børn boede hos ekskæresten og hendes nye kæreste.

I retten kom det frem, at børnenes mor og JH brugte en masse tid på at skændes:

- Da jeg var sammen med hende, lavede vi ikke andet end at skændes.

Jeg har aldrig haft det så godt i 12 år. Hun sørgede for, at jeg fik godt tyndet ud i min omgangskreds.
Tiltalt i Noah-sagen
Noah på halvandet år døde den 6. februar 2017. Moderens 31-årige kæreste er sigtet i sagen.
Foto: Privat
Noah på halvandet år døde den 6. februar 2017. Moderens 31-årige kæreste er sigtet i sagen. Foto: Privat
Foto: privat

Ny start

For den 31-årige JH var Noahs mor, især i begyndelsen, den absolutte modsætning til kvinden, han var flyttet fra, og under tirsdagens retsmøde lagde han ikke skjul på, at det var hende, der havde fået ham på et bedre spor.

- Jeg har aldrig haft det så godt i 12 år. Hun sørgede for, at jeg fik godt tyndet ud i min omgangskreds, sagde den 31-årige i retten.

Han sagde også, at det var Noahs mor, der havde fået han til at lægge stoffer fra sig, men i løbet af forklaringen på den første dag i retten kom det også frem, at Noahs mor kort før Noahs død, var lidt skeptisk over for om, han havde lagt stofferne fra sig.

- Jeg tog hash og amfetamin, indtil jeg begyndte at være sammen med Jeanette, lød det fra JH.

Mange i Sommersted ser frem til at sagen snart får en afslutning. .
Arkivfoto: Jacob Schultz
Mange i Sommersted ser frem til at sagen snart får en afslutning. . Arkivfoto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz

Stort hus

I efteråret 2016 mens JH og Noahs mor havde det godt, gav den 31-åriges ekskæreste udtryk for, at hun gerne ville have deres tre børn skulle i pleje, hun kunne ikke overkomme dem.

Det fik JH og Noah mor til at snakke om at få dem hjem til dem, og derfor begyndte de at kigge efter et større hus. Især da hans datter en dag kom hjem til dem med blå mærker på armene, som tilsyneladende var forårsaget af moderens nye kæreste. JH tog billeder af mærkerne og talte med en socialrådgiver.

- Vi fandt huset i Sommersted, her kunne vi bringe familierne sammen, forklarede JH i retten.

I løbet af efteråret 2016 flyttede han og Noahs mor og hendes to børn derfor til Sommersted. Naboen Jens Olsen flyttede med, og boede på et loftsrum i den ene ende af huset.

I december krævede kommunen imidlertid, at JH skulle have sin forældreevne vurderet i forhold til sine egne børn, og det skulle foregå på en institution i Haderslev. Forløbet blev aldrig afsluttet, fordi JH blev uvenner med personalet. Det var også under det forløb, at han skulle have udsat sin yngste søn på tre år for vold ved at hive ham hårdt op fra gulvet og smide ham hårdt ned i en seng.

I institutionens forældrerapport om JH lød det blandt andet: "Han er optaget af sig selv og overser børnenes behov."

Under tirsdagens forklaring kom det også frem at forholdet til Noahs mor havde skrantet lidt på det sidste

- Vi har nok ikke haft så godt et forhold, fordi hun mener, jeg tager stoffer, forklarede JH og henviste til, at det mindede om ekskæresten:

-Så snart der var noget galt, gav hun mig skylden. Jeg syntes, Noahs mor var ved at blive lige sådan.

Noah mor skal torsdag afgive forklaring i retten om, hvad der skete den dag Noah døde, og hvad der skete i forbindelse med de øvrige tiltaler for vold og salg af euforiserende stoffer.

Lige så skal Jens Olsen, som boede i huset med parret og deres børn. I begyndelsen havde parret også et godt forhold til ham, men ifølge JH's forklaring tirsdag, synes de, at han på det sidste var blevet underlig.

Jens Olsen var indtil for nyligt også sigtet for at have slået Noah ihjel, men han modtog den 11. januar et brev fra anklageren om, at sigtelsen var frafaldet.

Tiltalt i Noah-sagen drømte om at bringe familier sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce