Tilfreds borgmester vil længere op på rangliste

Borgmester H. P. Geil (V) glæder sig over, at Haderslev i løbet af det sidste år har vundet det meste af det tabte tilbage på DIs liste over erhvervsvenlighed. Her ligger Haderslev nu på en plads som nummer 34. Arkivfoto: Jacob Schultz

Tilfreds borgmester vil længere op på rangliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samarbejde med Trekantområdet og de tre andre sønderjyske kommuner og målrettet samarbejde mellem skole og erhvervsliv er blandt de initiativer, der er gennemført. Image kan blive bedre, erkender H. P. Geil.

Haderslev: - Sidste år var vi nummer 53 og i år nummer 34, så det er klart, at det kan jeg kun være tilfreds med, fordi vi går pænt frem på listen, siger borgmester H.P. Geil (V) ovenpå offentliggørelsen af DIs store årlige erhvervsklimaundersøgelse.

Kommunen er rykket 19 pladser frem og har dermed næsten tilbageerobret de 20 pladser, som den rykkede ned i 2018-undersøgelsen.

- I kraft af en målrettet og intensiv indsats, mener H. P. Geil, der tilskriver medarbejderne i Teknik og Miljø æren.

- Fordi det er deres positive indsats i forhold til kvaliteten af den kommunale sagsbehandling på miljø- og byggeområdet, der for alvor har rykket. Her ligger vi nu nummer 14 i hele landet, det er en højdespring på hele 29 pladser, siger H.P. Geil.

Vi har blandt andet indledt et samarbejde med Trekantområdet og de øvrige sønderjyske kommuner for at skaffe arbejdskraft.
Borgmester H. P. Geil (V)

Mange initiativer

75 lokale virksomheder på DI-området har deltaget i undersøgelsen, der kommer umiddelbart efter Haderslev Erhvervsråds egen tilfredshedsundersøgelse, som godt 400 virksomhederne i kommunen deltog i.

- Jeg glæder mig over, at DIs undersøgelse langt hen ad vejen bekræfter dette indtryk, siger H.P. Geil.

- Men når det er sagt, så viser en plads som samlet set nummer 34 jo også, vi kan blive bedre. Vi bestræber os konsekvent på at skabe forbedringer for erhvervsklimaet, og vi har løbende gjort det nemmere at drive virksomhed i kommunen. Det arbejde fortsætter naturligvis, og jeg håber, det kan ses af undersøgelsen blandt DIs medlemmer næste år, siger H.P. Geil.

Haderslev Kommune har siden sidste måling gennemført en række initiativer.

- Vi har i 2019 indgået samarbejde med de øvrige sønderjyske kommuner, så vores hjælp med at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomheder nu både omfatter trekantområdet og Sønderjylland. Vi arbejder målrettet med at få skabt et godt samarbejde mellem skole og erhvervsliv, og så har vi styrket den tværgående sagshåndtering med god og tidlig dialog, der sikrer smidig og koordineret myndighedsbehandling, som er tilpasset den enkelte virksomhed, fortæller H. P. Geil, der er klar over, at der hele tiden er mulighed for at forbedring.

Attraktive tilbud

VUC-sagen, understreger han, har intet med Haderslev Kommune at gøre.

- Og på et eller andet tidspunkt vil den sag gå i glemmebogen. I kommunen skal vi gøre det attraktivt at flytte hertil, og vi har rigtigt meget at byde på. I weekenden var der 15.000 mennesker fra hele verden til speedway, vi havde Stafet for Livet, der er fodbold, ishockey, kultur. Vi skal skabe attraktive tilbud med hjerte og vilje på skole- og børnehaveområdet, hvis folk er glade og tilfredse ved at bo her, så spredes det, men det er en proces, siger H. P. Geil, der igen understreger, at DIs undersøgelse falder i tråd med Haderslev Erhvervsråds egen.

- Det er en trend, siger han.

Tilfreds borgmester vil længere op på rangliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce