Teenagetøser tiltalt for forsøg på røveri af Gucci taske

En mindre sort taske af mærket Gucci var stridspunktet i et muligt røveriforsøg i april. Arkivfoto: Stine Munk Jensen/Ritzau Scanpix

Teenagetøser tiltalt for forsøg på røveri af Gucci taske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 15-årig og en 16-årig pige kan blive nogle af de første lokale unge, som kommer for Ungdomskriminalitetsnævnet.

HADERSLEV: Yngre bliver de næsten ikke, når det er Retten i Sønderborg, der skal tage sig af sagerne. To lokale piger på 15 og 16 år blev i denne uge tiltalt for forsøg på røveri mod en tredje teenager.

Den ene af de tiltalte havde stort set lige passeret den kriminelle lavalder, da de overfaldt den 18-årige kvinde i Høppners Gård ved 2-tiden den 7. april i år.

Den 16-årige pige kunne godt erkende vold mod pigen, men den 15-årige nægtede alt. Det modererede hun lidt undervejs.

Det hele handlede om en Gucci taske, som den 18-årige bar under byturen. Den 15-årige og den 16-årige havde været i byen sammen, da de mødte den 18-årige og hendes veninder ved 10'er Bar i Nørregade.

Da de på et tidspunkt var alene med hende i Høppners Gård, bad den 16-årige om at se hendes taske.

- Hun siger nej. Jeg tænkte, at det var lidt underligt. Det var et mærkeligt tilfælde, at hun havde den samme taske. Jeg var hundrede procent sikker på, at det var min. Så begynder hun at skrige. Vi hiver i tasken og skubber til hende, forklarede den 16-årige.

Hun påstod, at hun havde en taske magen til, men at den lige var blevet stjålet samme aften.

Sagen kort
Ungdomskriminalitetsnævnet blev oprettet den 1. januar i år. Det er et uafhængigt nævn, som medvirker til at forebygge ungdomskriminalitet ved at fastlægge målrettede, individuelle forebyggende indsatser for kriminalitetstruede børn og unge i alderen 10-17 år.Nævnet består af en dommer, som leder mødet, en repræsentant fra kommunen samt en ansat i politiet.

Af de 54 sager, der blev behandlet fra januar til marts, handlede de 49 om 10-14-årige børn.

Sager om personfarlig kriminalitet bliver henvist til behandling ved nævnet, hvis forholdet har udløst eller kunne udløse en fængselsstraf.

Loven om oprettelse af Ungdomskriminalitetsnævnet blev vedtaget af Folketinget i december 2018 som led i indsatsen mod ungdomskriminalitet.

Dansk Socialrådgiverforening har kritiseret loven for at være en de facto nedsættelse af den kriminelle lavalder, som jo er 15 år.

Rev hende i håret

Den 18-årige væltede omkuld med sin taske, men hun kom op igen.

- Hun giver mig en lussing.

Det får de to unge piger til at gå derfra. Men de vender kort efter om igen.

- Jeg går tilbage og river hende i håret.

Anklager Jens Lang Rask spurgte uddybende:

- Holdt du hende for munden?

- Ja, da hun skriger.

Også den 15-årige erkendte at have hevet i tasken og skubbet til kvinden. Men hun afviste at have slået og revet hende i håret. Men hun gik også med tilbage, efter veninden havde fået en lussing.

- Så kom der nogen hen til hende; så løb vi væk, forklarede hun.

Ofret selv havde meldt afbud. Hun var til eksamen. Så sagen blev udsat en uges tid. Der faldt derfor ikke nogen dom. Anklageren nedlagde påstand om en ungdomssanktion, eller at de tiltalte får behandlet deres sag i Ungdomskriminalitetsnævnet, som blev oprettet i år.

Teenagetøser tiltalt for forsøg på røveri af Gucci taske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce