Strikkekone har købt Haderslevs ældste kiosk

Javad Barahman overdragede mandag nøglerne til Helle Dalsgaard Sørensen. Foto: Dorthe Rasmussen

Strikkekone har købt Haderslevs ældste kiosk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helle Dalsgaard Sørensen, indehaver af Dalsgaard Garn i Nørregade 28, fik mandag overdraget nøglerne til kiosken Dannevirke Centralen i Nørregade 26.

HADERSLEV: Igennem sine ti år som ejer af Haderslevs ældste kiosk Dannevirke har Javad Barahman udvidet forretningen med både pakkecentral og spillehal.

Helle Dalsgaard Sørensen fra garnbutikken lidt længere nede af Nørregade er tit kommet i forretningen for at aflevere garn-pakker, som hun sender fra sin webshop.

Nu er det strikkekonen selv, der tager imod pakker og udleverer pakker i Dannevirke Centralen.

- Når jeg er kommet herind med pakker, har Javad tit spurgt mig: Vil du ikke købe forretningen? Nej, det ville jeg ikke, sagde jeg hver gang. Men så kom jeg alligevel til at tænke lidt over det, fortæller Helle Dalsgaard Sørensen.

Mandag afleverede Javad Barahman så nøglerne til den nye ejer.

Han glæder sig over, at Helle alligevel valgte at sige ja til tilbuddet, som han understreger, bestemt ikke har givet til alle kunder.

Det kom sig af, at Helles søn, tidligere har været interesseret i at overtage kiosken, der har været til salg i nogle år, og så synes han, at Helle har de rigtige kvalifikationer til at drive forretningen, der i høj grad lever af den personlige service.

Men i dag kan ingen ikke leve af kun at drive kiosk, så i 2017 besluttede Javad sig for at blive og udvikle Dannevirkes forretningsområder.

Det var nødvendigt for at sikre kioskens fremtid.

- Tidligere lå det største salg i almindelige kioskvarer som aviser, tobak, slik og blade, men sådan er det ikke længere, så derfor blev vi pakkeshop. Det var været rigtigt godt for os. Folk kunne ikke lide det, når der har været snak om lukning. Og jeg kan heller ikke lide det, for Dannevirke er en livlig butik med mange kunder, konstaterer Javad.

Hver dag kommer der mange lokale for at hente og aflevere pakker i Dannevirke Centralen. Bagerst i butikken kan man sidde og udfylde forskellige spille-kuponer, og bag et forhæng er der afdelingen med spilleautomater.

- Her kommer mange forskellige mennesker, og man har mange gode snakke, så det bliver da lidt vemodigt for mig at stoppe, konstaterer Javad.

Han er uddannet elektroingeniør og vil nu vende tilbage til sit fag igen.

Men først skal Helle lige læres op i arbejdet.

- Jeg har absolut ikke kendskab til noget, men jeg kan se nogle muligheder med butikken. Der skal ske nogle ændringer hernede i løbet af efteråret, som jeg ikke kan komme nærmere ind på nu, fortæller Helle Dalsgaard Sørensen, som er bosiddende i Skrydstrup.

De første uger vil hun være fuldtid i Dannevirke Centralen, og ellers så vil hun pendle mellem sine to forretninger i Nørregade.

- Jeg har mine damer i garnbutikken, og så har jeg ansat to til at hjælpe mig i kiosken, fortæller Helle Dalsgaard Sørensen.

Dannevirkekiosken
Dannevirke Kiosken blev etableret i 1859 i Nørregade 26.For nogle år siden skiftede kiosken navn til Dannevirke Centralen i forbindelse med, at man fik pakkeshop.

Hos Dannevirke Centralen er der idag udlevering/aflevering af pakker fra UPS, Bring DAO, Post Nord, og i fremtiden bliver der også DSL og GLS.

Ejerskiftet i Dannevirke Centralen markeres fredag den 2. august klokken 10 til 18, hvor Javad Barahman vil sige farvel og tak til alle kunderne med et glas vin og lidt kage i butikken, og kunderne kan hilse på den nye ejer Helle Dalsgaard Sørensen.
I seks år har Helle Dalsgaard Sørensen drevet Dahlsgaards Garn.  Hvis man undrer sig over, at bakken med Lotto-skrab på disken er tom, så blev den fyldt op med nye skrabelod i går.  Det er proceduren hos Danske Spil, når der kommer ny ejer i en forretning.  Foto: Dorthe Rasmussen
I seks år har Helle Dalsgaard Sørensen drevet Dahlsgaards Garn. Hvis man undrer sig over, at bakken med Lotto-skrab på disken er tom, så blev den fyldt op med nye skrabelod i går. Det er proceduren hos Danske Spil, når der kommer ny ejer i en forretning. Foto: Dorthe Rasmussen
Dannevirke holder skansen i Nørregade. Foto: Dorthe Rasmussen
Dannevirke holder skansen i Nørregade. Foto: Dorthe Rasmussen

Strikkekone har købt Haderslevs ældste kiosk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce