Strid om jernbanestrækning: Borgmesteren indkalder til møde

Der kan snart være blæst til afgang på stækningen mellem Nørregade og Simmerstedvej for sidste gang. Foto: Jacob Schultz

Strid om jernbanestrækning: Borgmesteren indkalder til møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er usikkerhed om, hvornår og hvor meget veterantogbanen vil køre i 2019 på grund af planerne om forlængelsen af superscykelstien. Nu indkalder borgmester H.P. Geil parterne til møde.

HADERSLEV: I december måned kører veterantoget to gange om dagen gennem Haderslev helt ind til rådhuset med 10 kilometer i timen, som det plejer. Men på grund af den planlagte forlængelse af Haderslevs supercykelsti er driften for næste års kørsel er endnu ikke på plads, og derfor indkalder borgmester H.P. Geil (V) parterne i sagen til møde, så der kan komme styr på næste års drift.

- Hvis ikke der kan findes penge til supercykelstien til næste år, så skal der køre tog. Jeg vil gerne arbejde for, at de folk, i det her tilfælde er togbane-folkene, har gode betingelser for at gøre deres arbejde. Så jeg vil samle parterne, så vi kan indgå et kompromis, siger borgmesteren.

Parterne i sagen er Veteranbanen Haderslev-Vojens og Haderslev Kommunes Udvalg for Plan og Miljø (UPM). Det er ifølge H.P Geil UPM, der skal finde pengene til supercykelstien, men det er indtil videre ikke i budgettet.

Baggrund
Udvalget for plan og miljø besluttede allerede den 28. november 2016, i forbindelse med frigivelsen af anlægsbevillingen til banestien for 2017, at udvalget ville arbejde for, at supercykelstien forlænges ad banetracéet frem til Simmerstedvej (Schaumanns).Teknik og Miljø orienterede om muligheden for banestiens forlængelse på et møde i udvalget for plan og miljø den 8. maj 2017.

Nedlæggelse er en katastrofe

For folkene bag Veteranbanen Haderslev-Vojens er det en katastrofe, at kommunen vil nedlægge, hvad formand, Carsten Øhrnsfeldt, kalder for et kulturminde i byen.

- Haderslev er så vidt, jeg ved, den eneste købstad med en jernbane helt ind til byens rådhus, siger han om jernbanen.

Men før der bliver tale om at fjerne jernbanen til fordel for cyklister, skal der altså findes penge til cykelstien, men Carsten Øhrnsholt ser gerne, at han og kollegaerne snarest får grønt lys til at bruge banen i hele år 2019.

- Vi kan ikke bruge et brudt år til noget, og slet ikke når vi ikke ved, hvornår på året, vi kan få lov at bruge banen. Vi låner de tog, vi bruger udefra, det koster mange penge og det skal gerne være på plads i god tid, siger han.

Når supercykelstien om nogle år er bygget helt ud til Simmerstedvej, er det slut med kørsel på samme strækning for bestandig. Prisen for det må ifølge Carsten Øhrnsholt godt være en ny perron eller hvert fald et nyt trinbræt på veststationen. I øjeblikket er der et trinbræt af sten, men det er ikke holdbart, lyder det.

- Vi har snakket med kommunen om at få bygget noget nyt, men det er der endnu ikke penge til.

Der er mange ønsker op til jul

Om der kan blive penge til en ny perron eller trinbræt vil H.P Geil på nuværende tidspunkt ikke love. Som han siger, så er det altid godt at have ønsker op til jul.

- Tingene skal hænge sammen, og jeg er ikke blind for at sige, at vi har et tog her i Haderslev, som også skal køre, når supercykelstien når ud til Simmerstedvej. Når det sker, så tror jeg også, vi kan få det til at passe, siger han om udsigterne til en måske ny perron ved Schaumanns klædefabrik.

Carsten Ørnsholt bruger i øjeblikket tiden frem til december på at sælge ture med veterantoget. Han minder om, at det kan være sidste gang, at passagerne får mulighed for at komme igennem byen, og det opfordrer han til at gøre brug af.

Strid om jernbanestrækning: Borgmesteren indkalder til møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce