Strid mellem udlejer og bestyrelse lukker gammel rideklub

Rideklubben Hammelev og omegn, nåede desværre ikke at markere sit 40. års jubilæum inden lukningen. Privatfoto

Strid mellem udlejer og bestyrelse lukker gammel rideklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rideklubben Hammelev og omegn er saga blot. Den seneste bestyrelse, der kun har siddet i 14 måneder, har kastet håndklædet i ringen, og ingen ønsker at overtage hvervet. Klubben mener, samarbejdet med udlejeren er blevet for vanskeligt. Udlejeren mener, bestyrelsen er uprofessionel.

HAMMELEV: Økonomien var sund, medlemstallet stigende og klubben fuld af succesfulde aktiviteter. Alligevel nedlagde Rideklubben Hammelev og omegn sig selv for et par uger siden. Årsag: Klubben kan ikke finde en bestyrelse.

Det er ellers kun godt et år siden, at rideklubben fik en helt ny bestyrelse, men den valgte at fratræde ved den ordinære generalforsamling. Siden blev der afholdt to ekstraordinære generalforsamling i håb om at finde en ny bestyrelse, men det lykkedes ikke, og nu er det slut.

Klubbens seneste bestyrelse ærgrer sig men ser intet alternativ, forklarer kasserer Birgitte Midtgaard.

- Det har været meget vanskelig at arbejde sammen med udlejer Jens Peter Rønholt. Han har stillet helt urimelige krav i forbindelse med en genforhandling af kontrakten. Krav, der ville betyde, at han ville få meget stor indflydelse i klubben, og det har vi ikke kunnet været med til. Vi har virkelig forsøgt alt. I 14 måneder har vi kæmpet for at finde en løsning, men altså uden held, siger Birgitte Midtgaard.

Hun lægger ikke skjul på, at forløbet har sat sine spor for alle de involverede bestyrelsesmedlemmer, men hun ønsker ikke at gå i detaljer. En genforhandling af kontrakten blev nødvendig, fordi klubben mistede en stor opstalder og derfor opsagde lejen af den ene stald på rideskolen. Siden meldte en ny og større opstalder sig på banen, og i den forbindelse opstod der uenighed om, hvem der skulle være udlejer for opstalderen.

Sagen
I december mistede Rideklubben Hammelev og omegn, RHO, en af sine store opstaldere. Dermed havde RHO for meget plads og opsagde derfor lejen af en stor stald, der var en del af den samlede lejeaftale, som rideklubben havde med udlejer Jens Peter Rønholt. Han accepterede, under forudsætning af, at rideklubben sørgede for at kalke stalden og lejemålet blev opsagt pr. 30. april 2018.

I begyndelsen af året fik rideklubben imidlertid en henvendelse fra en ny storopstalder, og henvendte sig til Rønholt for igen at leje den store stald. Han afviste dog at leje ud til klubben, men ville hellere leje direkte ud til den nye storopstalder. Rideklubbens bestyrelse fandt, at det var en dårlig aftale, fordi det ville give udlejeren for stor indflydelse for den daglige drift. Forløbet får bestyrelsen til at trække sig og ingen ønsker at overtage, derfor lukkede klubben med udgangen af april måned.

Ikke en forhandling

Udlejer Jens Peter Rønholt mener, bestyrelsen har været for hurtig til at lukke klubben. Han synes selv, han har strakt sig langt:

- De (bestyrelsen, red.) har brug for at give nogle andre skylden for lukningen af klubben, og det blev så mig. Det tager jeg helt stille. Jeg har været villig til at forhandle en løsning på plads, men har oplevet manglende vilje fra klubbens side. Når man stiller ultimative krav og efter halvandet minut rejser sig og siger: "Så lukker vi klubben", har det intet med forhandling at gøre. Så er det fordi, der er nogen, der har en anden dagsorden.

Hvad skulle den være?

- Det har noget med personer at gøre, og det ønsker jeg ikke at gå dybere ind i. Jeg har tidligere advaret klubbens bestyrelse mod brugen af nepotisme, men det har den ikke villet lytte til. Så er det meget nemmere at give mig skylden, og det lever jeg fint med, siger Jens Peter Rønholt.

Birgitte Midtgaard kan ikke genkende udsagnet om, at bestyrelsen skulle have sagt: "Så lukker vi klubben":

- Det kan bestyrelsen slet ikke. Det er kun medlemmerne, der kan træffe den afgørelse.

En ting er han og Birgitte Midtgaard dog enige om, og det er, at forholdet mellem de to parter ikke længere kan repareres, og de er begge kede af, at rideklubben, der ellers kunne have fejret 40 år jubilæum i år, nu er lukket.

Ikke flere klubber

Det vil fortsat være muligt at leje sig ind på rideskolen i Hammelev, men der kommer ikke en ny rideklub, fastslår Jens Peter Rønholt:

- Klubber er ikke egnede til at drive forretning, det kræver mere professionalisme, men så begynder jeg bare forfra. Det er ingen sag i min alder siger 79-årige Jens Peter Rønholt og uddyber:

- Jeg har fra næste måned indgået aftale med to unge mennesker, der skal stå i spidsen for lokaliteterne. I første omgang på min regning, og så kan de overtage, når stedet er løbet i gang. Den ene har stor erfaring med dressur, mens den anden har det med spring. Det ser jeg frem til.

Strid mellem udlejer og bestyrelse lukker gammel rideklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce