Stjålet bil lå på bunden af havnen i ti år

Beredskabets dykkere og kranførere løftede efter fire-fem timers forberedelser bilen op af havnen. Foto: Jacob Schultz

Stjålet bil lå på bunden af havnen i ti år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En Suzuki Liana blev fredag hævet fra Haderslev Havn under stort opbud af beredskabsfolk og betjente. Der var ikke noget lig i bilen, der blev stjålet i 2008.

HADERSLEV: Det var en Suzuki Liana, som fredag blev hævet fra Haderslev Havn. Bilen blev meldt stjålet fra Engkær den 8.-9. november 2008 med nøgle. Så den må være kørt i havnen for omkring ti år siden. Da den dukkede op af vandet fredag politiet fik travlt med at pille nummerpladerne af bilen. Nu bliver ejeren og forsikringsselskabet informeret.

Bilen, der er sølvmetallic, blev sidst godkendt i et omsyn i Haderslev i 2008. Den blev afmeldt året efter, uden at nummerpladerne blev afleveret. Og så forsvandt den. Bilen var kun fire årgammel. Nu er den et vrag fuld af slam, besat med rurer på dele af bagenden og med en stak cd'er på forsædet.

Der var ikke nogen lig i bilen, som frygtet. Derfor blev de mange tilskuere og fotografer gennet væk fra kajen, da bilen blev sat ned.

- Der er ikke fundet noget mistænkeligt i bilen. Forsikringsselskabet kommer til at fjerne den, hvis der er udbetalt forsikring, siger politiets vagtchef Erik Lindholdt.

Sagen kort
Onsdag var landinspektør Flemming Christensen fra Text Previewfirmaet Sensor Survey ude og måle dybderne i havnebassinet, der skal renses for slam. Han lokaliserede også en bil på fem meters dybde og cirka 16 meter ude.

Den blev hævet fredag. Det viste sig at være en Suzuki Liana 1,3. den blev indregistreret første gang 3. juni 2004. Bilen blev senest synet i 2008. I weekenden den 8.-9. november 2008 blev den stjålet med rette nøgle på Engkær. Den 13. januar 2009 blev den så afmeldt uden at nummerpladerne kunne afleveres. De blev fredag sikret fra bilen af politiet.

Tilskuere

En af dem som spændt fulgte hævningen af båden var bådejer Torkild Gude. Han var et par dage tidligere med en landmåler ude og lokalisere den:

- Jeg var nysgerrig på hans grej. Der var udstyr for 2,5 millioner kroner.

Det resulterede da også i nogle ret flotte generede "fotos" af bilen på bunden af havnen.

- Længere henne ved kajen ligger der også en gammel fiskerbåd, kunne bådejer Peter Orbesen supplere med.

Tilsyneladende ligger der også andre større uidentificerede genstande derude.

Efter hævningen fik beredskabet travlt med at rense havnen for slam. Lederen af operationen kom fra Herning. Han havde flere dykkere med.

- Her i Jylland har vi dem kun i Herning, forklarede sektionsleder Peter Lajgaard.

Kranen havde dog ikke så langt. Den kom fra den lokale Beredskabsstyrelse på Vilstrupvej.

Stjålet bil lå på bunden af havnen i ti år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce