Status på Haderslev Sygehus: Kan blive sportshotel

Sygehusets hovedbygning set fra dambåden. Der er fortsat liv i den tyske forbindelse. Arkivfoto

Status på Haderslev Sygehus: Kan blive sportshotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er kun ganske lidt nyt at fortælle om det nedlagte og tomme Haderslev Sygehus. Men interessen fra en tysk hotelkæde med sport som tema er blevet større, oplyser statens ejendomsselskab, Freja.

Haderslev: Interessen for at puste nyt liv i det nedlagte Haderslev Sygehus er ikke blevet mindre. Det oplyser statens ejendomsselskab Freja, der står for at afhænde og få lys i vinduerne i det store bygningskompleks ved Haderslev Dam.

Hidtil har en tysk ejendomsudvikler med base i Hamborg hjulpet Freja med at få adgang til de rigtige kunder på det tyske hotelmarked, og det ser ud til at give pote. En tysk hotelkæde med speciale i sport og friluftsaktiviteter er igang med at udvikle et hotel i Hamborg og ser nu også mod Haderslev, fordi her er bedre plads til nogle af de udfoldelser, som hotelkæden vil tilbyde, end der er i Hamborg.

- De har i hvert fald været her to gange nu for at se på sygehuset. Så interessen er kun blevet større, siger projektleder Peter Larsson.

Fra danske hotelkæder har der ikke været interesse for sygehuset, fordi der ikke er interesse for Haderslev og Sønderjylland, tilføjer han.

- Men set fra Hamborg er Haderslev ikke ret langt væk. Og priserne i Hamborg er skruet så højt op, at tyskerne ser mod Danmark, fortæller Peter Larsson.

Det tyske selskab, der har stået for kontakten til de tyske hotelmarked, har tidligere udviklet præsentationsmateriale, som er taget med rundt i Tyskland til messer og kunder, og heraf fremgik det blandt andet - som JV tidligere har beskerevet - at indholdet kunne være et temahotel, som blandt andet er kendt fra de tyske V8-hoteller med bilentusiaster som målgruppe.

- Jo, den mulighed eksisterer fortsat, men den aktuelle hotelkæde har ikke rigtig rykket på det, så kigger vi naturligvis mod dem, der vil det, siger Peter Larsson.

Sport og sundhed

Og det vil det tyske sportshotel, som Freja ikke ønsker at afsløre navnet på. Ideerne går i retning af den voksende interesse for personlig sundhed og for at dyrke idræt på højt niveau, selv om man er amatør.

- En sammenligning med Club la Santa Sport på Lanzerote er vist ikke helt tosset. Noget i den retning. Samtidig passer det godt ind i Haderslev Kommunes planer om at markere sig mere som en kommune med masser af friluftsmuligheder og muligheder for at dyrke sport, forklarer Peter Larsson.

Det kan være et hotel-koncept, hvor der både er trænere og kostvejledning til målgrupperne. Det kan både være henvendt til amatører og til elite. Men det bliver næppe de helt almindelige foreningssportsgrene som fodbold og håndbold, lyder det lidt hemmelighedsfuldt fra Peter Lasson.

- Det ser ud til, at det vil være lidt mere smalle sportsgrene, som der ikke findes tilbud om i almindelige foreninger. Sådan noget som klatring, hvis man vil prøve det af, fortæller Peter Larsson.

Samtidig er der i Haderslev mulighed for at bruge området til at dyrke andre aktiviteter som gokart og ishockey.

Lang proces

Det er dog en meget kompleks og langtrukken proces. Før den tyske hotelkæde kan rykke ind, skal Freja finde et investor, som kan se en forretning i at ombygge sygehuset til en tysk hotellejer.

- Vi taler om perioder på 10 til 20 år, som hoteloperatøren vil forpligte sig til. Så kan vi lave en business-case på det, og en investor kan se, hvad der ligger i en investering, siger Peter Larsson.

Det kan være en pensionskasse eller en rigmand, der kan se en god forretning i sådan en investering. Investor kan både være dansk eller fra udlandet.

Der kan også blive tale om at rive dele af sygehus-komplekset ned, hvis det er for stort, men det er foreløbig blot tankespind.

Peter Lasson beklager, hvis det altsammen lyder meget luftigt.

- Men det er en meget kompleks proces, som tager lang tid, siger han.

Status på Haderslev Sygehus: Kan blive sportshotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce