Sportsfiskerforening mister penge i direktørsvindel

Sønderjysk Sportsfiskerforening har mistet et større beløb i direktørsvindel. Formanden Preben Nielsen har kun et lille håb om at få pengene tilbage. Arkivfoto: Jacob Schultz

Sportsfiskerforening mister penge i direktørsvindel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De lokale lystfiskere har ikke udsigt til at få 24.000 kroner tilbage. Der er kun et spinkelt håb i landsretten.

HADERSLEV: Et af de forhold, som den 69-årige pensionerede skrothandler Palle Jakobsen blev frifundet i, var et tilfælde af direktørsvindel mod Sønderjysk Sportsfiskerforening.

Foreningen fik en opkrævning på 3250 euro eller 24.216,40 kroner for "logistik og andre tjenester". Fakturaen var sendt til foreningens kasserer, fra - så det ud til - formanden. Betalingen skulle ske til en tysk bank.

Men det var svindel. Formanden havde ikke sendt mailen, det så bare sådan ud. Og et eventuelt svar ville blive sendt tilbage til svindleren. Kassereren betalte regningen og oprettede en ny mail til formanden på den rigtige mailadresse. Men da svindleren igen skrev til kassereren, opdagede han, at der var noget galt.

- Ud fra den kan jeg se, at han (svindleren/afsenderen, red.) ikke har fået mailen, og jeg ringer til min formand.

Så fik de travlt med at forsøge at stoppe betalingen. Men banken var lukket, så det nåede de ikke.

Netop fordi det var en tysk bankkonto, som retten ikke kunne forbinde til Palle Jakobsen, blev han frifundet.

Vi havde egentlig afskrevet pengene. Vi knyttede et spinkelt håb til, at det måske kunne lade sig gøre.
Formand Preben Nielsen
Sagen kort
Blandt ofrene for Palle Jakobsens direktørsvindel var Jyllinge Sejlklub, Sdr. Rind-Vinkel Idrætsforening, Svenska Botaniska Föreningen, Maribo Skytteforening, sejlskibsforeningen Emanuel og Foreningen Norden i Stokholm. Også en tyrkisk virksomhed blev snydt.Palle Jakobsen blev dømt til at betale ofrene 93.349,50 kroner tilbage.

Spinkelt håb

- Vi havde egentlig afskrevet pengene. Vi knyttede et spinkelt håb til, at det måske kunne lade sig gøre. Det eneste, vi kan sætte vores håb til, er, at den falder anderledes ud i landsretten, siger formand Preben Nielsen.

Anklager Sabina Vinther mente, at Palle Jakobsen skulle dømmes for det forhold også, fordi:

- Alle forholdene hænger sammen. Det er præcis samme modus.

Ordvalget var nemlig det samme i mail og faktura som de tilfælde af direktørsvindel, hvor Palle Jakobsens egen konto var brugt. Selv den kringlede formulering; " ... venligst gøre samme dag overføre ...".

- Det lugter langt væk af, at det er en udlænding, der har gjort det, sagde Palle Jakobsens forsvarer Allan Sørensen.

Han gjorde flere gange opmærksom på, at sproget lignede noget, der havde været igennem Google Translate.

Tre forsøg mod forening

Også Maribo Skytteforening fik lignende fakturaer; men på beløbene 3350 og 4770 euro. De skulle overføres til udenlandske konti, som heller ikke kunne forbindes til Palle Jakobsen.

I Maribo Skytteforening fattede de mistanke.

- Min kasserer leger med. Vi svarer at pengene ikke kan overføres, før vi får et dansk registreringsnummer. Til sidst oplyser vedkomne et dansk registreringsnummer og kontonummer, forklarede formanden John Errebo Jensen i retten.

Men hvad det lige var for numre, er han ikke klar over i dag.

- Vi har bare overgivet det hele til politiet. Så har vi ikke brugt mere tid på det. Der er ikke nogen, der har snydt os. De har selvfølgelig forsøgt, men de fik ikke nogen penge ud af os. Om de registreringsnumre og kontonumre var ægte, det aner jeg ikke noget om.

Palle Jakobsen blev dog dømt for et forsøg på bedrageri mod Maribo Skytteforening, men det lå forud for de to andre forsøg mod klubben. Her var beløbet 26.400 kroner.

Men Palle Jakobsen nægtede at kende noget til de udenlandske konti i sagen.

Han skyldte i øvrigt tre millioner væk inden den seneste dom.

Sportsfiskerforening mister penge i direktørsvindel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce