Sønderjysk musiker sætter ord og lyd på det smukke i verden

Martin Baltser har lært at tage en anden mand i hånden på gaden uden at tænke over, hvad andre måtte synes. Foto: Baltsermusic

Sønderjysk musiker sætter ord og lyd på det smukke i verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Martin Baltzer er klar med et album, der minder om at se efter det smukke i en verden, hvor der kan være meget fokus på negative historier.

Haderslev: Martin Baltser glæder sig overordentligt til fredag den 21. september. Her udkommer hans første album 'The Wasteland Incident'. Det er et elektronisk album, der ifølge Martin selv handler om at turde se efter det smukke i verden i stedet for at se mørke væsener og katastrofer overalt.

- Jeg har selv brugt rigtig meget tid på at gå at frygte ting, som ikke viste sig at være noget alligevel. Det tror jeg, at mange gør, og jeg vil gerne inspirere til at få folk til at tænke lidt på livet i en større helhed. Så det er nogle lidt anderledes tekster, jeg skriver.

Musikeren, der er opvokset i Vojens og som i sin gymnasietid boede i Haderslev, er homoseksuel, og han skriver sange om, at mennesker nogle gange frygter en masse ting, som viser sig ikke at være noget alligevel. Det er ifølge Martin Baltser spild af tid.

Sangene på det nye album er Martins egne fortællinger. Som på et andet Rasmus Seebach-album skal lytteren ikke forvente at få serveret den ene kærligheds-ballade efter den anden. Nej, Martin vil i stedet have lytteren til at tænke.

- Jeg går måske op i nogle lidt gamle værdier, hvor poesien har en vigtig rolle, siger han

I både 2017 og 18 spillede den sønderjyske musiker på Spot Festival i Aarhus. Foto: Baltsermusic
I både 2017 og 18 spillede den sønderjyske musiker på Spot Festival i Aarhus. Foto: Baltsermusic

Inspireret af og sammenlignet med Bon Iver

"Stuck in a daydream hoping to stay clear of bullets tasks and fear of the news," lyder en linje fra singlen 'Call Me Wild", der fik stor opmærksomhed i Tyskland og helt ovre i Asien. I sangen beskrives, hvordan - måske Martin selv - kan blive bange for at suge information til sig, som egentlig bare sniger mere frygt ind i tilværelsen.

- Der bliver i mediebilledet fortalt mange nyheder med negativ klang, og det kan tegne et mørkt billede af verden. Men jeg tror på, at verden er mere end fin. Det er hvert fald min erfaring og et mål med min musik at vise, siger han.

Martin Baltsers musik bliver af flere udenlandske musik-blogs sammenlignet med canadiske Bon Iver, der er kendt for sin store lyd, klare falset og tankevækkende tekster. Den sønderjyske musiker søger sin inspiration hos blandt andet canadieren, så at blive genkendt i det gør ham ikke spor.

- Jeg er vokset op i Sønderjylland, hvor der måske ikke var så mange forbilleder som jeg selv at se op til. Men det har været helt fint, og jeg har ikke følt mig sat i bås på noget tidspunkt.

Martin Baltser har en endnu ikke programsat koncert på Boldts Bar i Haderslev på trapperne. Foto: Baltsermusic
Martin Baltser har en endnu ikke programsat koncert på Boldts Bar i Haderslev på trapperne. Foto: Baltsermusic
Foto: Karsten Peltonen

En god sønderjyde

Teenagere udforsker i dag nemt og billigt den elektroniske musikgenre hjemme på værelset. For nogle bliver det ved legen, men Baltser har taget store nok skridt til nu at stå foran sin første albumudgivelse.

- Jeg har fået meget opbakning fra familie og venner. Det har betydet meget. Og så har jeg i en sen alder lært, at hvis man vil noget, så må man også gøre noget. Så jeg har brugt virkelig mange kræfter og tid på at gøre opmærksom på mig selv.

Selv beskriver elektro-musikeren sig som 'en god sønderjyde', der har benene solidt plantet på jorden. Det er også noget, som han håber, hans musik og optrædender fortæller publikum.

Baltser står foran sin pladeudgivelse den 21. september, som han har store forhåbninger til. Udover pladeudgivelsen har han gang i et samarbejde med Umami Records, der er et asiatisk produktionsselskab, der efter planen skal give ham en fod indenfor på det marked. Så den sønderjyske musiker frygter ikke for en tom kalender den kommende periode.

Sønderjysk musiker sætter ord og lyd på det smukke i verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce