Sønderjysk Bryghus har øl til enhver smag

Kim og Henning Fuglsang, der sammen med Claes Fuglsang driver bryggeriet og malteriet Fuglsang er gået ombord i juleøllet for at fejre den fine nominering. Foto: Jacob Schultz

Sønderjysk Bryghus har øl til enhver smag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledelsen på Bryggeriet S.C. Fuglsang i Haderslev er stolte af at være nomineret til JydskeVestkystens erhvervspris: Den Gyldne Ambolt.

HADERSLEV: "Vi går gennem øl og vand for dig". "Øl fra Fuglsang = flydende sønderjysk".

De sjove ordspil om produkter fra Bryggeriet Fuglsang giver smil på læben, allerede inden pilsnerne knappes op. Og gennem de senere år er der blevet mange flere Fuglsang-varianter at knappe op. Bryggeriet i Haderslev kan i dag levere ti forskellige sodavand og ikke færre end 12 forskellige øl, hvilket betyder, at der er noget til enhver smag. Udvidelsen til trods, så forbliver bryggeriet tro mod sine sønderjyske værdier.

I 153 år har man på Fuglsangs bryggeri på Ribevej i Haderslev forarbejdet byg og produceret øl til tørstende sønderjyder. Det sønderjyske bryghus er således et levende bevis på, at alder ingen hindring er for stærk udvikling. Ud over at producere øl, driver Fuglsang også Danmarks største malteri, som eksporterer malt til den halve verden, blandt andre flere lande i Fjernøsten og Afrika. Således er Fuglsangs malt at finde i mange konkurrerende øl, heriblandt Heineken, der har et stort bryggeri i blandt andet Marokko. Det er faktisk under en halv procent af virksomhedens malt, der bruges til at producere Fuglsang øl.

Fuglsang-koncernen er lige så stille begyndt at brede sig. I 2006 købte den et malteri i Thisted, og i 2016 købte man mineralvandsfabrikken Frem i Ribe. Planen er, at der skal tappes sodavand i Ribe frem til 2020, herefter flytter produktionen østpå.

I sommer købte Fuglsang-gruppen en grund på 65.000 kvadratmeter i Hammelev ved Haderslev. Her skal der bygges et topmoderne tapperi, og fra 2020 samles al tapperi her.

Fakta
  • Fuglsang, der blev etableret i 1865, er Danmarks ældste familieejede bryggeri.
  • Fuglsang beskæftiger i dag cirka 115 medarbejdere.
  • Fuglsang leverer malt til den halve verden og er et af de få uafhængige malterier, der er tilbage i Europa.
  • Fuglsang har lige nu 10 sodavand og 12 øl i sit sortiment.
  • Fuglsang har formået at forblive stærke i et ellers stærkt udfordret marked.
  • Fuglsang åbner i 2020 et topmoderne tapperi nær motorvejen.

Fan-øl til SønderjyskE

Men selv om der sælges malt på verdensplan, brygges øl, der kan drikkes i hele Danmark, også i København, og selv om der købes fabrikker langt fra Kongeåen, så har ledelsen, de tre Fuglsang-fætre, Henning, Kim og Claes, ikke glemt deres sønderjyske rødder. Tværtimod.

Sidste år indgik de et tæt samarbejde med SønderjyskE, hvis fans fik lov at stemme om, hvilken øl skulle være SønderjyskE's fan-øl. Den er siden blevet et stort hit

Da de tre fætre for et par år siden renoverede malteriet og bryggeriet, fik de tænkt historien ind lige fra første mursten blev sat, og fabrikken er i dag mål for mange firmaudflugter med mere. Lige som flere lokale foreninger har haft mulighed for at afholde arrangementer i de historiske rammer.

Fuglsang-koncernen har med andre ord haft held til at knytte fortid, nutid og fremtid sammen.

Sønderjysk Bryghus har øl til enhver smag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce