Slap for udvisning: Den 12. dom var en gratis omgang

Den 27-årige blev blandt andet dømt for at have gået rundt med en jakke, hvori der lå 50 patroner til en salonriffel. Han påstod, at det var en jakke, som han havde fundet. Arkivfoto

Slap for udvisning: Den 12. dom var en gratis omgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu en udvisningsdom truede en 27-årig mand. Men han slap langt billigere end ventet.

HADERSLEV: Truslen om udvisning hang over hovedet fra retsmødets begyndelse torsdag i Retten i Sønderborg. En 27-årige mand med tilknytning til Haderslev var tiltalt i ni nye forhold.

Han stod registreret med "ukendt adresse". Men siden han ikke mødte op til retssagen sidst, var han blevet buret inde. Så denne gang dukkede han om med en af Kriminalforsorgens transporter.

De ni forhold i anklageskriftet sluttede af med en påstand om betinget udvisning.

Tillægsanklageskriftet derimod med yderligere 14 forhold sluttede af med formuleringen: "Anklagemyndigheden nedlægger nu påstand om udvisning ...".

Men da forsvarer Mira Kirstins Tøfting Jensen spurgte til tillægsanklageskriftet, konstaterede anklager Sofie Christiansen:

- Det er ikke med.

Hvorfor var lidt uklart, men i anklageskriftet stod der, at der ikke var afsat tid nok ved det forrige retsmøde. Så det blev udsat til en 13. dom.

Tre brødre med udvisninger
Den 27-årige tiltalte er ifølge anklageskriftet statsborger i Etiopien. Men hans familie stammer oprindeligt fra Eritrea. Dertil blev hans 31-årige storebror sidste år udvist efter adskillige domme på tilsammen syv års fængsel.Den 27-årige har siddet lidt kortere tid i fængsel. Han blev faktisk udvist allerede i 2013 med indrejseforbud for bestandigt, men han fik dommen omstødt i landsretten.

Deres 25-årige lillebror, som mødte op i retten som tilhører, er tidligere blevet betinget udvist.

Familien kom oprindeligt til Danmark fra Sudan som politiske flygtninge i 1994. De tre brødre kommer fra en søskendeflok på ti: Fem brødre og fem søstre.

De tre brødre har begået mange forskellige slags kriminalitet. Det måske værste på deres straffeattester er røverier.

Den 27-årige fik konfiskeret 14 gram hash, 0,7 gram amfetamin, 0,27 gram kokain samt 50 patroner.

Bums, abe, idiot, svans

I mellemtiden havde han da også fået to domme mere af hver fire måneders varighed. Alt det han havde lavet, var af ældre dato, så det kunne udløse en mindre tillægsstraf.

Grov kriminalitet var det dog ikke. Det meste handlede om, at han var blevet taget med euforiserende stoffer og havde generet politiet. Den 4. februar 2017 havde han midt om natten optrådt med strækmarch, nazihilsen og to fingre som Hitler-skæg, da han mødte politiet. I patruljevognen havde han bagefter kaldt dem "idioter".

Én måned før havde han også overfuset to betjente. Dem havde han kaldt både "bums, abe, idiot og svans". Det mest sammenhængende han havde sagt den dag var noget i retning af; "jeg drikker din mors og fars fisse", hvad det så end betyder.

Han erkendte stort set det hele. Der var nogle småting, som han ikke kunne huske.

Nultolerance

For eksempel skulle han inden Hitler-parodien have smidt en paptallerken og en serviet ved domkirken. Det havde udløst en sigtelse for overtrædelse af miljøbeskyttelsesloven. Det var på det tidspunkt politiet indførte en nultolerance overfor de såkaldt utilpassede unge i byen.

Den indkaldte betjent kunne heller ikke huske det, så lige det blev den 27-årige frifundet for.

Da mindst tre af forholdene kun ville udløse bøder, som ville blive absorberet af eventuelle fængselsstraffe, var der ikke meget tilbage til at berettige, at han igen fik en betinget udvisning.

Retten afgjorde sagen efter en halv times votering: Ingen tillægsstraf.

- Der er i det væsentligste tale om bødestraffe forud for to domme. Hvis det havde været taget med, så var du ikke blevet idømt højere straf. Så vi kan ikke pålægge dig yderligere udvisning, konstaterede dommer Mette Hartmann Andresen.

Så det var en gratis omgang, bortset fra at han blev dømt til at betale sagen omkostninger; udgifterne til advokaten. Han modtog straks dommen.

Slap for udvisning: Den 12. dom var en gratis omgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce