Skole får løst problemer med lyd og belysning

Sdr. Otting Skole får bedre belysning og akustik. Arkivfoto

Skole får løst problemer med lyd og belysning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne har kigget på fem fremtidsscenarier for Sdr. Ottingskole - blandt andet byggeri af en ny skole. Den billigste løsning er valgt. Forældreformand havde håbet på lidt mere.

HADERSLEV: Formanden for forældrebestyrelsen på Sdr. Otting Skole havde håbet på mere. Medlemmerne af børn- og familieudvalget har haft fem fremtidsscenarier for skolen til behandling - og har valgt den billigste løsning.

Den vil lette problemer med lys og lyd på skolen. Blandt andet med den såkaldte efterklangstid i lokalerne, der er for stor.

Løsningen vil koste 4.3 millioner, og er den politikerne vil have teknikerne til at arbejde videre med herunder etablering af et lydloft.

Den næst-billigste løsning omfatter etablering af nye lokaler, ændring af lokalerne samt byggeri af auditorium og toiletter. Den ville have kostet godt 65 millioner kroner:

- Man skal selvfølgelig være pragmatisk, men i den verden, hvor man må drømme, vil det være optimalt, fordi vi får skolen samlet.
Ida Guldager, bestyrelsesformand Sdr. Otting Skole

- Minimum

- Som minimum ville jeg da gerne have haft løsning nummer to, siger formanden for bestyrelsen, Ida Guldager, der sammen med den øvrige bestyrelse skal drøfte politikernes indstilling den 24. april.

Løsningen til 4.3 millioner kroner var det, der kunne lade sig gøre, fastslår formanden for udvalget:

- Anlægsrammen er fyldt ud. De 4.3 millioner var der faktisk heller ikke, men vi har fundet pengene, siger Henrik Rønnow.

- Men det bliver nogle helt andre lokaler, man kommer ind i, når lysforholdene og akustikken bliver løst, tilføjer han.

De dyre løsninger

De tre mest forkromede løsninger indebærer alle en ny skole. En mulighed vil være at rive den nuværende Kløvermarken ned og bygge en ny skole på samme grund. Pris: 171 millioner kroner.

En ny skole på en ny matrikel vil koste mellem 164 og 145 millioner, alt efter om der skal bygges idrætshal eller ej.

Endelig er der den løsning, Ida Guldager i den ideelle verden ville foretrække: En udvidelse af den kommende nye sydby-skole, så den også kan rumme overbygnings-eleverne fra Kløvermarken:

- Man skal selvfølgelig være pragmatisk, men i den verden, hvor man må drømme, vil det være optimalt, fordi vi får skolen samlet, siger Ida Guldager.

At lade overbygningen rykke ind i den kommende skole skyder teknikerne ned. Grunden er ikke disponeret til, at en så stor bygning som Kløvermarken kan huses i området.

Skole får løst problemer med lyd og belysning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce