Skodkurser skal få flere til at kvitte smøgerne

Tre ud af fire rygere fortryder, at de begyndte at ryge. Arkivfoto

Skodkurser skal få flere til at kvitte smøgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rygestopkurser har stor succes - men flere rygere skal lære kurserne at kende. Derfor lancerer kommunen nu en ny kampagne.

Haderslev: Flere rygere skal skodde den sidste cigaret. I dag ryger flere end hver 5. borger i Haderslev Kommune dagligt.

Men faktisk fortryder 3 ud af 4 rygere, at de overhovedet begyndte med at ryge. Og rigtig mange ønsker at stoppe. Derfor lancerer Haderslev Kommune nu en ny rygestopkampagne med navnet Skodkursus.

Kommunens rygestopkurser har en stor succesrate. For de deltagere, der kommer alle kursusgange, er 7 ud af 10 røgfrie ved kursusafslutning. 5 ud af 10 er fortsat røgfri efter 6 måneder. Hvis en ryger selv forsøger at stoppe, er det kun 3 ud af 100, det lykkedes for.

Ilden slukkes for 130

- Rygning er et af de indsatsområder, vi ønsker at prioritere, fordi konsekvenser ved rygning er så store, og derfor skruer vi nu også lidt op for vores rygestoptilbud. Vi har dog valgt at gøre det med et glimt i øjet ved at kalde tilbuddet for skodkursus, siger formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Børge Koch.

Undersøgelser fra Statens Institut for Folkesundhed ved SDU viser, at der i gennemsnit dør 130 borgere hvert år af tobaksrygningen i Haderslev Kommune.

Kampagnen sparkes i gang i denne uge. Den vil blandt andet være i lokalaviserne, på de sociale medier og på busserne. Samtidig vil kommunens medarbejdere være mere opsøgende i forhold til at fortælle om rygernes muligheder for at få hjælp.

Et skodkursus forløber over 6 gange af cirka 2 timers varighed, og kurserne tilbydes i Vojens, Gram og Haderslev.

Skodkurser skal få flere til at kvitte smøgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce