Skibskatastrofe i Haderslev markeres ved mindearrangement

57 mennesker omkom ved branden i 1959. Arkiv

Skibskatastrofe i Haderslev markeres ved mindearrangement

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60-året for katastrofen på Haderslev Dam markeres med en kort andagt i Gl. Haderslev Kirke og kransenedlæggelse ved mindestenen. Bogen "Den tavse tragedie" relanceres med flere nye kapitler.

Haderslev: I mange år blev der ikke talt meget om katastrofen på Haderslev Dam, hvor 57 mennesker omkom, da en turistbåd 8. juli 1959 brød i brand. 50 år efter katastrofen blev der i 2009 sat ord på "Den tavse tragedie", der også blev titlen på bogen om den frygtelige historie. Samme år blev der i Haderslev Dampark rejst et mindesmærke med navnene på alle de omkomne.

Nu er der gået yderligere 10 år, og mandag 8. juli om eftermiddagen markeres 60 året for Damkatastrofen. Initiativet kommer fra Finn Stendevad-Nielsen, én af de overlevende.

Bogen "Den tavse katastrofe" relanceres ved en sammenkomst i sognehuset. I sin grundsubstans er det den samme bog, men der er tilføjet nye kapitler bl.a. historien om den internationalt anerkendte kunstner Anders Moseholm, som en dag i venteværelset hos tandlægen opdagede, at hans far var med i redningsaktionen ved Damkatastrofen. Historien er endnu et eksempel på den tavshed, der fulgte i kølvandet af ulykkesbåden.

Mindearrangement
Kl. 16: Gl. Haderslev Sognehus - relancering af bogen "Den tavse tragedie".Kl. 16.45: Gl. Haderslev Kirke - andagt.

Kl. 17.15: Vandring til mindestenen.

Kl. 17.30: Nedlæggelse af krans ved mindestenen i Haderslev Dampark.

4000 bøger solgt

Bogen er skrevet af de to tidligere redaktører på JydskeVestkysten, Flemming Just og Poul Erik Thomsen, og Flemming Just vil ved mindearrangementet præsentere den genudgivne bog. Efterspørgslen efter bogen var så stor i 2009, at den er kommet i tre oplag, men alle 4000 eksemplarer er solgt. Grafiker på bogen, Ove Kirketerp, der driver "tekst & design", har påtaget sig at genudgive bogen.

Kunstneren Anders Moseholm arbejder i øjeblikket på værker til en udstilling, der får titlen "8. juli", og formanden for Haderslev Kunstforening, Hans V. Bang, vil fortælle om udstillingen, som vises på Det gamle Havnekontor 21. september - 20. oktober.

Efter sammenkomsten i sognehuset er der en kort andagt ved biskop Marianne Christiansen i Gl. Haderslev Kirke, hvorefter der vil være kransenedlæggelse ved kommunen ved mindestenen i Haderslev Dampark.

Skibskatastrofe i Haderslev markeres ved mindearrangement

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce