Sådan vælger man det mest bæredygtige juletræ

Det kan være svært at gennemskue, hvilket træ man skal vælge, hvis man gerne vil gøre et bæredygtigt køb. Danmarks Naturfredningsforening har samlet fem ting, som du kan se efter, når du køber juletræ. PR-Foto

Sådan vælger man det mest bæredygtige juletræ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks Naturfredningsforening har samlet fem ting, som man kan se efter, når man køber juletræ.

Haderslev: Hvert eneste år høster danske juletræsproducenter 11,5 millioner juletræer. Men hvad betyder juletræsproduktionen for den danske natur, og hvilket juletræ er egentlig mest bæredygtigt?

I 1808 fik Danmark sit allerførste juletræ. Det blev tændt på Holsteinborg Gods på Vestsjælland. Siden da er juletræet blevet en fast tradition i de danske stuer i december måned.

Umiddelbart kan man tænke, at et juletræ er et juletræ, men det er langt fra tilfældet. Der findes forskellige sorter, forskellige måder at dyrke træerne på, og mange andre ting man kan tage højde for, når man køber et juletræ.

Fem ting at kigge efter

Ifølge brancheforeningen Danske Juletræer udgør det samlede areal med pyntegrønt i Danmark 35.000 ha. Det dækker over både juletræer og gran, vi bruger til dekorationer og lignende. I 2017 blev det til 11,5 millioner juletræer, hvor 10 millioner af dem gik til eksport, hvilket svarer til en eksport på 0,8 milliarder kroner.

Det kan være svært at gennemskue, hvilket træ man skal vælge, hvis man gerne vil gøre et bæredygtigt køb. Danmarks Naturfredningsforening har samlet fem ting, som du kan se efter, når du køber juletræ.

Hvis du vil være sikker på, at juletræet ikke er blevet sprøjtet med sprøjtegift og dermed, at der er blevet taget hensyn til naturen omkring træet og til grundvandet, så skal du købe et Ø-mærket juletræ.

Nordmannsgran er danskernes foretrukne juletræ, men det er samtidig også den type af gran, der kræver meget sprøjtegift og kunstgødning. Rødgran derimod er mere naturlig på vores breddegrader, og det har derfor ikke brug for lige så meget hjælp til at trives som nordmannsgran.

Hvis du vil være sikker på, at der er blevet taget hensyn til både natur og mennesker under produktionen af dit juletræ, så skal du vælge et Fair Tree. I Danmark er alle Fair Trees endda også økologiske.

Mange juletræer går hvert år til spilde, fordi de ikke lever op til de høje skønhedskrav. De er måske lidt skæve. Ved at købe et uperfekt træ kan du være med til at forhindre, at for mange juletræer ryger i flishuggeren.

Sådan vælger man det mest bæredygtige juletræ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce