SE giver nyt stisystem ben at gå på i Fole

Foto: Jacob Schultz

SE giver nyt stisystem ben at gå på i Fole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SE Vækstpulje har bevilget 111.250 kroner til otte kilometer langt stisystem ved Fole. LAG har også givet tilsagn, og dermed er stien finansieret. Den åbner formentlig i foråret 2017.

FOLE: Med en bevilling fra SE Vækstpulje er et nyt attraktivt stisystem ved Fole nu sikret. Et tilsagn om støtte fra LAG betyder også, at projektet, som er skabt af frivillige kræfter i byen, bliver gennemført.

Stien bliver cirka otte kilometer lang og begynder ved Fole Hallen. Hovedparten af stisystemet går lang Gram Å, som er en af Danmarks mest uberørte og unikke vandløbsstrækninger med en unik slyngning og natur.

- Vi er glade for, at stien er finansieret. Nu får vi også mulighed for at etablere en udsigts-platform og en kasse nede ved vandet, hvor man kan stå og betragte livet i åen. Det ville jo være dejligt, hvis man kunne se en snæbel svømme forbi, siger formand for Fole Landsbyråd, Asger Kristensen, og henviser hermed til det store snæbelprojekt ved Gram Å-systemet.

SE Vækstpulje giver i alt 111.250 kroner til stisystemet ved Fole, og de penge supplerer midler, som Fole Landsbyråd selv har taget fra opsparede midler til projektet.

Umuligt uden støtte

- Uden støtte fra puljer som SE Vækstpulje ville det være stort set umuligt for os frivillige at søsætte projekter af den her størrelse. Det er ekstra rart at arbejde sammen med SE Vækstpulje, da de har lokalt fokus og gør det nemt for os frivillige amatører at arbejde med dem, siger Asger Kristensen.

SE Vækstpulje støtter initiativer, som skaber værdi og vækst i lokale samfund. Og det formål opfylder stisystemet ved Fole, oplyser formanden for SE Vækstpulje, Peter Jørgensen.

Stisystemet bliver formentlig indviet i foråret 2017, og det bliver et arrangement, som alle i lokalsamfundet inviteres til at deltage i.

Fakta
Stiens rute

Stien begynder ved Fole Hallen. I byen går den forbi den nyetablerede Fole Naturbørnehave. Derfra går den videre ad Stampemøllevej mod Gram Å og forbi den nye Fole Søhave.

  • Hovedparten af stisystemet anlægges langs Gram Å. Her vil motionisterne kunne se en af de mest uberørte og unikke vandløbsstrækninger i Danmark med en natur og slyngning, som ikke ses i så store vandløb andre steder i Danmark.


  • Der opsættes borde og bænke ved stien, og man kan sagtens gå kortere ruter end stiens fulde længde på otte kilometer.


Vækstpuljen

SE Vækstpulje er en del af energi- og telekoncernen SE, tidligere Syd Energi, med hovedsæde i Esbjerg.

SE giver nyt stisystem ben at gå på i Fole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce