Rumænske tricktyve stjal dankort fra 30 ældre kvinder

Den ene tricktyv var på vej hjem til Rumænien via Billund Lufthavn, da han blev anholdt. Arkivfoto

Rumænske tricktyve stjal dankort fra 30 ældre kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre omrejsende tyveknægte er tiltalt for databedrageri for mindst 650.000 kroner. Nogle gange forfulgte de ofrene helt til hjemmet for at stjæle deres dankort.

De har siddet varetægtsfængslet i flere måneder. Et rumænsk par samt en rumænsk mand på 46 år. Sidstnævnte blev i august sidste år anholdt i sidste øjeblik i Billund Lufthavn.

På det tidspunkt sad den 34-årige mand og den 39-årige kvinde allerede fængslet og ventede på en retssag i Kolding. Her blev de måneden efter dømt for flere tilfælde af databedrageri. Men da politikredsene fik udvekslet oplysninger, fandt efterforskerne de tre samt flere medsammensvorne på et hav af overvågningsfotos fra hele Jylland og Fyn.

De tre er derfor ved Retten i Sønderborg tiltalt for yderligere databedragerier for 650.000 kroner. Beløbet kan være en del højere, for på flere af de i alt 236 tiltaler er der slet ikke beløb. Det var nogle af de bedragerier, der mislykkedes.

Til gengæld lykkedes det flere gange at hæve så store beløb som 15.000 kroner af gangen.

Sagen kort
De tre rumænere er tiltalt for tricktyverier mod 30 ældre kvinder i Haderslev, Vojens, Gram, Rødekro, Vejen, Ribe, Esbjerg, Horsens, Hobro, Varde, Viborg, Herning, Ikast, Silkeborg, Brande, Aarhus, Randers, Hammel, Holstebro, Vinderup, Odense og Assens.De er tiltalt i 236 forhold. De 30 hovedforhold omhandler tyveri af dankort fra ældre kvinder. De 205 forhold handler om databedrageri. Et forhold handler om dokumentfalsk i Billund Lufthavn.

Retssagen fortsætter de næste to uger.

Fulgte ofrene hjem

Alle databedragerierne var begyndt med tricktyverier. De 30 hovedforhold var gået ud over lige så mange forskellige ældre kvinder landet over. Alle havde været ude og handle, da koden på deres dankort blev afluret ved kassen.

Derefter fulgte gerningsmændene efter kvinderne. I nogle tilfælde med helt hjem til deres bopæl. Enten gik de ind og stjal dankortet, eller også lavede de en eller anden form for tricktyveri. Derpå gik det stærkt med at hæve og handle.

Retssagen er sat til at vare fire dage. På førstedagen i denne uge nåede anklager Mathilde Sørensen at gennemgå knap halvdelen af anklageskriftet. Det var meget omstændeligt, så afhøringen gik langsomt, for alle tre skulle spørges om hvert enkelt forhold, og så skulle det hele oversættes til rumænsk.

Samtidig sad de tre og småsludrede, så dommer Susanne Beier Lorenzen flere gange måtte tysse især på den 39-årige kvinde, som også gerne ville sidde sæt på og røre ved sin kæreste.

- Sagen er lidt speciel, og der er rigtig mange forhold, indledte Mathilde Sørensen sin præsentation af sagen.

De tre tiltalte har ind til videre tilstået det hele. Retssagen fortsætter de næste to uger.

De tre rumænere er anbragt i hver sin arrest imens.

Rumænske tricktyve stjal dankort fra 30 ældre kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce