Rema 1000 vender ryggen til Torvet

I 2015 flyttede Gram Apotek til SuperBrugsen. Nu frygter brugens chef, Søren Lindholm, at brugsen må lukke, når Rema 1000 åbner i Gram. Arkivfoto: Ella Warming

Rema 1000 vender ryggen til Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rema 1000's placering på den gamle biblioteksgrund ved Østergade vækker bekymring hos Gram Handelsklub og SuperBrugsen. De frygter lukning af butikker på Torvet.

GRAM: SuperBrugsen og andre butikker på Torvet i Gram blive nødt til at dreje nøglen, når Rema 1000 åbner i byen?

Det frygter Gram Handelsklub og SuperBrugsen, hvilket de har skrevet i indsigelser mod lokalplanen. Men udvalget for plan og miljø har godkendt planen om en Rema 1000 på den gamle biblioteksgrund ved Østergade, og dermed skal investorerne bag butikken kun have grønt lys fra økonomiudvalget og byrådet, før de kan begynde at bygge på grunden.

I indsigelserne påpeges det, at Rema 1000 kommer til at vende "ryggen" til Torvet, og at parkeringspladsen placeres væk fra Torvet i stedet for tæt på Torvet. Desuden mener handelsklubben, at en ny og tredje dagligvarebutik i byen skulle have været placeret på Torvet.

- Det er dårligt håndværk af kommunen at tillade en Rema 1000 ved Østergade, bare fordi kommunen skal have solgt et gammelt bibliotek. Det vil betyde, at butikker på Torvet lukker, og at arbejdspladser forsvinder ud af byen. En ny butik skulle gerne give noget positivt til byen, men det sker ikke nu, siger formand for Gram Handelsklub, Thomas Vedsted.

Butik og parkering
Lokalplanen for området, hvor Rema 1000 vil bygge, er på i alt 5250 kvadratmeter.

Butikken skal fylde 1200 kvadratmeter.

Området afgrænses blandt andet af Østergade og Kongevej, som er statsveje.

Derfor har Vejdirektoratet beslutningsret i forhold til, hvor parkeringspladsen må ligge, og hvor biler må køre ind i området og ud.

Sandsynlig lukning

Ifølge indsigelsen fra SuperBrugsen vil denne forretning sandsynligvis lukke, når Rema 1000 begynder at trække kunder til Østergade.

- Man splitter byen ad ved at lægge en butik uden for byen. Der er ikke plads til tre dagligvarebutikker i Gram, og det kan meget vel blive os, som må dreje nøglen, siger brugsuddeler Søren Lindholm fra SuperBrugsen i Toftlund, som ejer brugsbutikken i Gram.

Formand for plan- og miljøudvalget, Benny Bonde (LA), understreger, at Rema 1000 aldrig har haft i tankerne at åbne butik på Torvet, og derfor har det ikke været til diskussion i udvalget.

- Vi kan jo ikke placere en butik på Torvet. Men vi havde gerne set, at parkeringspladserne ved Rema 1000-butikken blev placeret mod centrum af byen, men det har Vejdirektoratet vendt sig imod, fordi lokalplanen berører statsveje. Og i sådan et tilfælde er Vejdirektoratet øverste myndighed, siger Benny Bonde.

Rema 1000 vender ryggen til Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce