Rådhuset skærer: 21 ansatte bliver sagt op 10. oktober

Der er endnu ikke sat navn på de 21 ansatte, der skal ud og have nyt job. Foto: Lars Fahrendorff

Rådhuset skærer: 21 ansatte bliver sagt op 10. oktober

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21 medarbejdere i den kommunale administration bliver sagt op inden det endelige budgetforlig i Haderslev Kommune. - Det er en prioritering, siger borgmester H. P. Geil (V).

Haderslev: 21 ansatte i Haderslev Kommunes administrative afdelinger må senest 10. oktober se sig om efter et andet job.

Det er konsekvensen af det budgetforlig, som foreløbigt 28 ud af 31 politiske partier i byrådet har tilsluttet sig, og som senest skal være helt på plads den 10. oktober.

De ansatte selv, der snart må sige farvel til én eller flere kolleger, har hidtil ikke haft held til at trænge igennem og har derfor skrevet et debatindlæg til JydskeVestkysten, hvori de påpeger, at det også vil kunne mærkes ude hos borgerne, at der er færre hænder i administrationen:

- Vi står (...) som tillidsrepræsentanter for størstedelen af de administrative medarbejdere i kommunen uforstående tilbage, når der præsenteres et budgetforlig, der fjerner medarbejdere i selvsamme administration, som skal omsætte, implementere og følge op på de føromtalte nødvendige investeringstiltag, der nu skal iværksættes, skriver tillidsrepræsentanterne i et fælles debatindlæg.

Vi står (...) som tillidsrepræsentanter for størstedelen af de administrative medarbejdere i kommunen uforstående tilbage.TR-institutionen, Haderslev Kommune
Her skal der spares folk
Socialområdet:

1 mand

Beskæftigelse og integration:

2 mand

Børn og familie:

3 mand

Kultur og Fritid:

1 mand

Plan og miljø:

4-5 mand

Sundhed og forebyggelse:

1 mand

Voksenområdet:

2 mand

Borgerservive:

2 mand

Sekretariat, personale og udvikling:

2 mand

Økonomi og løn:

3 mand

Administration skal følge op

Det er nemlig også administrationen, der skal holde et vågent øje med, at de millioninvesteringer i blandt andet jobcenter og folkeskole, der er en del af budgetforlig 2019, faktisk også medfører de besparelser, som er hensigten med investeringer på i alt 44 mio. kroner.

Eksempelvis satser politikerne på, at 13 nye ansatte på Haderslev Jobcenter i årene fremover vil betyde 81 flere kontanthjælpsmodtagere i job om året - lykkes det ikke, forrentes investeringen på 13 nye ansatte ikke og ender i sidste ende blot som en større regning og derfor besparelse på de kommunale budgetter.

H. P. Geil:

- Det er udtryk for en politisk prioritering, at vi investerer 44 mio. kroner på kernevelfærd - både til ældre, skoler og jobcenter. Men vi kan ikke bare putte flere penge i de områder uden også at spare et andet sted, og det er korrekt, at vi må skære på administrationen. Det er en politisk prioritering, siger H. P. Geil.

Han forsikrer, at der fortsat er administrative medarbejdere nok til at følge investeringerne tæt - det gælder eksempelvis, om Jobcenteret kommer i mål med de 81 nye kontanthjælpsmodtagere i beskæftigelse hvert år.

- Udvalgene kommer til at følge det her tæt og får en månedlig afrapportering til møderne. For det er korrekt, at lykkes investeringerne ikke, som de er tænkt, så ender vi med en større besparelse, siger H. P. Geil.

Der er endnu ikke sat navn på de 21 medarbejdere.

Rådhuset skærer: 21 ansatte bliver sagt op 10. oktober

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce