Politisk uro over international linje i folkeskolen

Et ungeunivers i Haderslev Kommune kan få en international linje fra august 2019. Modelfoto

Politisk uro over international linje i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et tilbud til 7.-9. klasse om en international linje, hvor halvdelen af undervisningen skal foregå på engelsk, vil øge polariseringen i folkeskolen. Det frygter S og SF samt nogle forældrebestyrelser.

Et forslag om en international linje på fællesskolen Favrdal Fjelstrup har skabt politisk uro. Socialdemokratiet og SF er imod ideen og kræver sagen taget op i byrådet.

Også nogle skolebestyrelser er bekymrede ved udsigten til en international linje, som de frygter vil tage ressourcer fra skolerne og undergraver den almene område, når de ressourcestærke elever suges over på talentlinjer.

Både Henrik Rønnow (S) og Bent Iversen (SF) hæfter sig ved at, ideen om en international linje, der dukkede op i forrige byrådsperiode, oprindeligt var tiltænkt som et tilbud til børn af udenlandsk arbejdskraft på for eksempel flyvestation Fighter Wing i Skrydstrup.

International linje
International linje er er tilbud til 7.-9. klasse.

Der er ingen faglige optagelseskrav, men en forventning om høj motivation for at deltage i undervisningen, hvoraf halvdelen vil foregå på engelsk.

Undervisningen vil følge de almindelige fagkrav, og eleverne undervises i alle almindelige skolefag.

Eleverne slutter med folkeskolens afgangsprøve.

Kilde: "Høringsmateriale - etablering af international linje"

- Lige muligheder

- Jeg er meget optaget af at give folkeskolen et løft og give alle børn lige muligheder. Det falder ikke godt i tråd med, at man tager 24 børn ud og giver dem et særligt tilbud. Desuden tror jeg ikke på økonomien. Man har regnet ud, at der skal være 24 børn.

Det siger Henrik Rønnow, der bakkes op af Bent Iversen:

- Det skulle være en linje for børn af udenlandsk arbejdskraft på for eksempel Fighter Wing, og det kan vi ikke ud af sagen se, at der er et dokumenteret behov for. Nu fremstiller man det som en linje for danske børn, der har et ønske om mere undervisning med engelsk som hovedsprog.

Der synes vi, at man har fjernet sig fra oprindelige udgangspunkt. Vi kunne godt have tænkt os, at man havde undersøgt: Er der et dokumenteret behov for børn af udenlandsk arbejdskraft?

På engelsk

Af høringsmaterialet fremgår, at halvdelen af undervisningen skal foregå på engelsk først og fremmest i sprogtimerne samt naturvidenskabelige fag og samfundsfag.

Det fremgår også, at en sådan model bliver betragtet som pædagogisk forsøgsvirksomhed, og det kræver, at Haderslev Kommune fraviger folkeskoleloven, hvilket skal godkendes af Undervisningsministeriet.

Bent Iversen deler den bekymring, som blandt andre bestyrelsen ved fællesskolen Bevtoft-Over Jerstal giver udtryk for i et høringssvar. Forældrene er bange for, at en talentlinje øger polariseringen i folkeskolen, fordi der så bliver færre ressourcestærke elever i den almindelige folkeskole.

Politisk uro over international linje i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce