Politikere vil have plan for grønt åndehul

Formanden for den socialdemokratiske gruppe, Henrik Rønnow, glæder sig over, at der nu skal udarbejdes en masterplan for Damparken. Planen, der skal laves næste år, er en del af det forlig om budgettet, der blev indgået i denne uge. Foto: Jacob Schultz

Politikere vil have plan for grønt åndehul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsflertal i Haderslev vil i 2019 udarbejde masterplan for Damparken, der tager højde for restaurationer og parkeringspladser.

Haderslev: Siden Damparken i 1958 blev etableret, har parken været et grønt åndehul for Haderslevs borgere og gæster. Nu skal parken have sin helt egen plan. De syv partier, der står bag forliget om næste års kommunale husholdningsbudget, har besluttet, at der i 2019 skal udarbejdes en masterplan, der ud over at give mulighed for oplevelser som Stafet for Livet, Karneval, Hertug Hans Festival og andre arrangementer, også skal give mulighed for at indtænke tidssvarende restaurationstilbud i parken.

- Vi har ikke tænkt at plastre parken til med restauranter, understregede borgmester H. P. Geil (V) på et pressemøde, som blev holdt forud for førstebehandlingen af budgettet tirsdag.

- Men dambåden betyder blandt andet, at der kommer et stigende antal gæster i parken, og det bliver vi nødt til at forholde os til. Iskiosken vil desuden gerne bygge ud, og på Hotel Norden har de også planer. Derfor skal vi se på parken og dens udviklingsmuligheder, tilføjede H. P. Geil.

Baggrund
To sager har især præget debatten om Damparken og området omkring dammen.Steen Skallebæks planer om at etablere en restaurant ved inderdammen samt planerne om at bygge et højhus på den gamle McDonald's grund førte til voldsom debat. Begge planer blev kuldkastede stort set allerede i forbindelse med idéhøringen.

Tidligere drøftet

Sagen har tidligere været drøftet i byrådet og er i kølvandet på Steen Skallebæks kuldkastede restaurationsplaner ved Borgervænget og Wittenberg Plads derfor højaktuel.

- For den sag greb vi bare så tåbeligt an, lød det fra Henrik Rønnow, der allerede i begyndelsen af sidste år slog til lyd for, at der blev udarbejdet en masterplan for parken og området omkring parken, som også tog højde for parkering. Af samme årsag var han dengang også meget tøvende i forhold til Skallebæks oprindelige restaurantplaner.

- Vi skal tænke os godt og grundigt om. For hvis vi uden videre bare siger "ja" til et byggeri, så kan vi risikere at stå med et resultat, som ingen vil være tilfredse med. Jeg vil være helt sikker på, at et "ja" til et byggeri af en restaurant ikke betyder, at vi så ikke kan sige "nej" til andre byggerier. Damparken skal udvikles ikke ødelægges, fastslog Henrik Rønnow dengang og pegede på, at parken også fortsat skal kunne rumme arrangementer som Stafet for Livet.

Samarbejde

Den radikale Børge Koch, der også er formand for styregruppen for Stafet for Livet, er enig. I august sidste år udtrykte han ligeledes ønske om en masterplan, der udarbejdes i samarbejde med interesserede borgere og brugere.

- Det er på tide. Vi har diskussionen om iskiosken og byggeriet ved den tidligere McDonald's, så det vil være godt med en plan, der kan guide os politisk, sagde han.

Politikere vil have plan for grønt åndehul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce