Politiet opgiver sag: 85-årig kvinde døde under mistænkelige omstændigheder

Arkivfoto

Politiet opgiver sag: 85-årig kvinde døde under mistænkelige omstændigheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 85-årig kvinde blev fundet død i sin seng på et plejehjem i Vojens, og en ældre mand blev sigtet i den forbindelse. Nu opgiver politiet sagen.

Vojens: Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet at afslutte en sag om et dødsfald på et plejehjem uden at rejse tiltale i den.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

En 85-årig kvinde blev mandag den 29. juli fundet død i sin seng på plejehjemmet Bregnbjerglund i Vojens. Omstændighederne ved dødsfaldet gjorde, at tilfældet blev undersøgt som mistænkeligt dødsfald. En ældre mand blev sigtet for drab efter straffelovens paragraf 237 og fremstillet i retten i Sønderborg, hvor dommeren løslod ham.

Sigtelsen blev dog opretholdt.

Mangler beviser

- Sagen er blevet bredt efterforsket i et forsøg på at finde vidner, tekniske spor eller andet, det kunne klarlægge, om det med sikkerhed drejede sig om et drab og i givet fald, om der kunne findes beviser for at den ældre mand eller andre stod bag det, oplyser politiet i pressemeddelelsen.

- Anklagemyndigheden har nøje gennemgået det efterforskningsmateriale, der ligger i sagen og vurderet, at der ikke vil kunne rejses tiltale mod hverken den ældre mand eller andre i sagen. Der er ikke beviser, der vil kunne føre til en domfældelse, slutter politiet.

Svære sager

Sager, hvor demente truer beboere og personale, har i stigende omfang fundet vej til landets retssale. Det oplyser fagforbundet FOA over for JydskeVestkysten.

Det skyldes en lovændring fra 2014. Ændringen betød, at hvis man skal gøre sig håb om at få erstatning efter for eksempel et overfald fra en dement, skal det anmeldes til politiet.

Retten var i sidste uge sat i en lignende sag på samme plejecenter, Plejecenter Bregnbjerglunden i Vojens, i en sag mod en ligeledes dement, men 63-årig beboer.

Den 63-årig, en tidligere slagteriarbejder, havde over flere episoder siden 2017 truet personalet med kniv og smadret inventar. JydskeVestkysten var under sagen til stede. Den 63-årige, svært demente mand sad i en kørestol under sagen og sagde ikke en lyd. Han fik indimellem lidt at drikke via et sugerør med hjælp fra sin kone og sin svigersøn.

Han blev dømt til forvaring på plejehjemmet i et særligt skærmet afsnit, hvor han ikke kan gøre skade på andre.

Dement mand

JydskeVestkysten var til stede ved grundlovsforhøret dagen efter drabet. Det viste sig at være en usædvanlig sag.

Dødsårsagen var ifølge retsmedicinske undersøgelser kvælning ved spærring af de ydre luftveje.

Men den sigtede var en 90-årig mand med demens, så forhøret gik ikke særlig nemt. Den demente mand blev anholdt på plejehjemmet, da han formentlig havde opholdt sig i lokalet omkring dødstidspunktet.

Forhøret af den demente 90-årige blev opgivet, da anklageren ikke kunne få svar om noget som helst.

Politiet opgiver sag: 85-årig kvinde døde under mistænkelige omstændigheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce