Omstridt politiker: Kommunen har politianmeldt mig

Enhedslistens Mogens Rerup skriver på sin Facebookprofil, at han torsdag blev politianmeldt af Haderslev Kommune for chikane og forfølgelse af kommunalt ansatte. Arkivfoto: Jacob Schultz

Omstridt politiker: Kommunen har politianmeldt mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens Mogens Rerup er torsdag blevet politianmeldt af Haderslev Kommune for overtrædelse af straffelovens paragraf 119a, der kan medføre bøde eller give op til to års fængsel.

Enhedslistens kontroversielle byrådsmedlem fra Haderslev, Mogens Rerup, er torsdag blevet politianmeldt af Haderslev Kommune for chikane af offentligt ansatte.

Det oplyser Mogens Rerup sent torsdag aften på sin Facebook-profil. Ifølge en meddelelse fra kommunaldirektør Willy Feddersen, som Rerup viderebringer, kommer politianmeldelsen på baggrund af en beslutning i økonomiudvalget tirsdag og på baggrund af et samarbejde mellem Haderslev Kommune, Kommunernes Landsforening og en advokat.

Mogens Rerup skriver, at han torsdag blev orienteret om anmeldelsen af overtrædelse af straffelovens paragraf 119a af borgmester H. P. Geil. Paragraffen siger, at den der krænker personers fred ved at kontakte, forfølge eller på anden måde chikanere den pågældende under udførelsen af tjenesten eller hvervet eller i anledning af samme, kan straffes med bøde eller fængsel indtil to år.

Kulmination

Politianmeldelsen er den foreløbige kulmination på en langvarig strid mellem Mogens Rerup og Haderslev Kommune, som bunder i Mogens Rerups engagement som bisidder for udsatte og syge borgere. I forbindelse med dette hverv har han offentligt og med navns nævnelse udtalt stærk kritik af kommunalt ansatte - og herunder også kommunaldirektør Willy Feddersen og direktør for borger og erhvervsservice, Rune Larsson.

Mogens Rerup har i flere tilfælde sikret socialt udsatte borgere ret - og har i flere tilfælde vundet sager over Haderslev Kommune. Han blev valgt ind i Haderslev Byråd ved valget i 2017 med 372 stemmer.

Omstridt politiker: Kommunen har politianmeldt mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce