Nyudklækket lærer: Mia har bekæmpet sin ordblindhed

De første skridt som færdiguddannet lærer - og familien er klar med flag. Foto: Ludvig Dittmann

Nyudklækket lærer: Mia har bekæmpet sin ordblindhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mia Hurth Larsen bestod tirsdag sin sidste eksamen på læreruddannelsen i Haderslev. Hun har ellers kæmpet hele sit liv med ordblindhed.

Haderslev: Selv om man er ordblind, så er der en vej frem vej frem gennem en boglig uddannelse.

Det må være budskabet fra den 26-årige, nyuddannede lærer fra Haderslevs læreruddannelse (UC Syd), Mia Hurth Larsen, der nu skal ud at søge job som lærer.

- Engang ville jeg være butiksassistent, fordi jeg så kunne leve i fred med min ordblindhed, men jeg har så meget stædighed, at jeg valgte at tage kampen op og blive lærer. Jeg ville gerne arbejde med undervisning, fortæller Mia Hurth Larsen.

Vi møder hende lige efter endt eksamen på seminariet i 25 graders varme, fugtige pander og med en spændt familie ventende uden for eksamenslokalet.

- Både min far og mine brødre er ordblinde, så vi har altid haft et stort fokus på det i familien, siger Mia.

Det er da drømmen at komme til at arbejde på en efterskole for ordblinde. Jeg tænker, at jeg kan hjælpe bedre, fordi jeg selv har prøvet det.
[i]- Mia H. Larsen, nyuddanet lærer[/i]
Eksamen sluttede med emnet
Eksamen sluttede med emnet "hvordan man kan bruge poesi til at udvikle børns forståelse for sproget". Foto: Ludvig Dittmann

Gerne folkeskole

Mia er i dag så god til at håndtere sit lille handicap, at hun ikke er bange for at tage et job i en almindelig folkeskole. Hun er bevidst om, at hun skal være særlig omhyggelig. Alligevel ser hun det ikke som et tabu.

- Nej, jeg har ikke tænkt at skjule det. Jeg vil også skrive det i en ansøgning for mange af mine medstuderende kan slet ikke se på det, jeg skriver, at jeg er ordblind, fortæller Mia Hurth Larsen.

Hun oplevede som barn at være meget alene i skolen med sin ordblindhed. Hun var genert og stille, så det var svært.

- Det var først, da jeg kom på skole for ordblinde på Store Andst Efterskole, at jeg fik selvtilliden til at leve med det. Det gjorde en afgørende forskel for mig, husker Mia.

Stort kys fra kæreste Michael Damm. Foto: Ludvig Dittmann
Stort kys fra kæreste Michael Damm. Foto: Ludvig Dittmann
Foto: Ludvig Dittmann

Hjælpe andre

Som ordblind drømmer Mia Hurth Larsen om at komme til at hjælpe andre med samme svaghed. Når man selv har været i det, er man formentlig bedre til at hjælpe ligesindende.

- Det er da drømmen at komme til at arbejde på en efterskole for ordblinde. Jeg tænker, at jeg kan hjælpe bedre, fordi jeg selv har prøvet det, forklarer Mia Hurth Larsen.

Eller skulle drømmejobbet dukke op på en folkeskole, så er det jo heller ikke helt tosset at vide så meget ordblindhed, som Mia gør.

- Jeg kan måske hurtigere end andre se, om en elev har behov for hjælp eller har den slags problemer. Det tænker jeg faktisk kan være en fordel.

Mia Hurth Larsen skal efter fejringen af sin afsluttede uddannelse nu til at søge job.

Hun bor i Haderslev med sin kæreste. Det mødte hinanden på efterskolen i Store Andst.

Nyudklækket lærer: Mia har bekæmpet sin ordblindhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce