Nu kommer der turbo på udviklingen af Haderslev midtby

Nørregade kan få nyt liv, hvis bilisterne kører uden om, mener borgmesteren. Kommunen har fået penge til udvikling af en strategisk plan for bymidten. Foto: Michael Mogensen

Nu kommer der turbo på udviklingen af Haderslev midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontant støtte på 750.000 kroner skal supplere kommunens egne midler til at undersøge, hvordan bymidten fortsat er attraktiv at komme i. Handelen er under pres.

HADERSLEV: Efter at Realdania har sendt 750.000 kroner til Haderslev Kommune er der i alt lidt over en million kroner til at undersøge, hvordan bymidten også i fremtiden er attraktiv at komme i.

Realdania har i forbindelse med en indsats kaldet "Hovedbyer på forkant" sendt 75 millioner kroner til 11 kommuner, der vil styrke bymidten i deres hovedbyer.

Støtten skal bruges på at udvikle strategiske planer, der skal vise veje til at skabe nyt liv og aktiviteter, og borgmester H.P. Geil (V) vurderer, at Haderslev er kommet i betragtning, fordi Jomfrusti-projektet er sat i værk.

For så åbner man for nye muligheder for cafeer og nye butikker.
H.P. Geil

Byen bindes sammen

Projektet skal binde den historiske bykerne sammen med havnefronten, og det mest synlige tegn indtil videre er byggeriet af en ny stor biograf.

I en pressemeddelelse begrunder Realdania de mange millioner med, at bymidten i næsten alle hovedbyer er under pres. Handel udgør en stadig mindre del af gågadernes liv, og intet tyder på, at tendensen vil ændre sig. Især danskenes voldsomme lyst til at handle via internettet har vist sig som en mavepuster for detailhandlen.

Hvad så?

Men hvis ikke handel kan sikre liv i bymidten, hvad kan så? Det vil Realdania sammen med de 11 kommuner, der har modtaget penge, have undersøgt.

H. P. Geil understreger, at den strategiske plan gælder hele Haderslevs bykerne: Gågaden, Jomfrustien og Nørregade.

Det kommende kloakarbejde på Jomfrustien bliver chancen for at finde langsigtede løsninger for nye aktiviteter, mener han:

- Den smalle del af Jomfrustien (der begynder ved Nordea. Red) bliver det første stykke, vi skal lukke ned, når vi går i gang med kloakarbejde - enten sidst på året eller i begyndelsen af næste år. Så begynder man allerede der at regulere trafikken på en ny måde, så vi har muligheden for at finde ud af: Kan vi lave en langsigtet løsning, så trafikken kører udenom bymidten?

For så åbner man for nye muligheder for cafeer og nye butikker. Nørregade er speciel, fordi der er hurtigt kørende trafik, og folk kører ud og ind, siger borgmesteren.

Nu kommer der turbo på udviklingen af Haderslev midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce