Ledelsens familiemedlemmer blev ansat på VUC Syd

Jakob Esben Hansen, forrest i billedet var sammen med Troels Lærke projektleder på Flow Factory. Arkivfoto: Soffi Chanciri Larsen

Ledelsens familiemedlemmer blev ansat på VUC Syd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for VUC Syds bestyrelse, Haderslevs borgmester H.P. Geil (V), kan ikke se det problematiske i, at familiemedlemmer til flere ledende medarbejdere også er eller har været ansat på VUC Syd.

HADERSLEV: Direktørens søn, vicedirektørens datter og bestyrelsesformandens kone er eller var alle ansat på VUC Syd. Det har vakt opsigt i debattråde på Facebook i kølvandet på den senere tids heftige kritik af sammen institution.

Men bestyrelsesformanden, H.P. Geil, der også er Venstres borgmester i Haderslev afviser, at det er familierelationen, der har banet vejen for ansættelserne.

- Faktum er, at vi altid har ansat de bedste til jobbet, og de har alle været igennem en ansættelsesprocedure, som alle andre. De er alle blevet ansat på grund af deres kompetencer. Der er ingen, der har fået fortrin, fordi de har haft familiære relationer, siger H.P. Geil med fast stemme.

Kritikere af VUC Syds ledelse mener dog, der er god grund til at stille spørgsmålet. Heriblandt en tidligere medarbejder, som kalder det mærkværdigt.

- Hvis det bare var en søn eller datter, så kunne man sige "ja, ja", men det ligner jo næsten et mønster. Det skabte også usikkerhed blandt kollegerne, for man viste egentlig aldrig præcist hvem, der var loyale overfor hvem, siger den tidligere medarbejder, der ikke ønsker at få sit navn frem, men JydskeVestkysten er naturligvis bekendt med den pågældendes identitet.

Sønnen af af den nu fratrådte VUC Syd direktør,  Hans Jørgen Hansen, har i flere år arbejdet på VUC Syd. Lige så har vicedirektørens datter og bestyrelsesformandens kone. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Sønnen af af den nu fratrådte VUC Syd direktør, Hans Jørgen Hansen, har i flere år arbejdet på VUC Syd. Lige så har vicedirektørens datter og bestyrelsesformandens kone. Arkivfoto: Lars Fahrendorff

Konen også ansat

H.P. Geil, sønnen til den nu fratrådte VUC Syd-direktør, Hans Jørgen Hansen, er ansat som projektleder på VUC Syds nye satsning Flow Factory, havde I i bestyrelsen aldrig tænkt over, at det kunne opfattes forkert?

- Nej, det gjorde vi ikke. Han er skidedygtig til det, han skal, og det er det anliggende, bestyrelsen ser, vi ansætter jo ikke folk. Jeg har dog godt bemærket, at man i nyere tid kan komme på tværs med sådanne ansættelser, men vi har aldrig haft anledning til tvivl omkring det.

Vicedirektørens datter skulle også have været ansat som lærer?

- Hvem? Det kender jeg ikke noget til, siger Geil.

Din kone arbejder jo også ved VUC Syd. Er det problematisk?

- Det vil nogen mene, men jeg har ikke været med til at ansætte hende, og vi snakker aldrig VUC Syd derhjemme. Hun var i sin tid ansat i fjernundervisningsafdelingen i Gram og er siden flyttet med ind til Haderslev.

Kan du slet ikke forstå, at folk kan få fornemmelsen af, at i VUC Syds top hjælper man hinanden til job på VUC?

- Sagtens, i det vi er ude i lige nu her på VUC Syd, men faktum er, at vi altid ansætter de bedste folk, fastslår H.P. Geil.

Sønnen er stolt

Jakob Esben Hansen, der er én af to projektledere på Flow Factory og søn af den nu fratrådte VUC Syd-direktør, Hans Jørgen Hansen, er forholdsvis fåmælt om sagen lige nu, men forsikrer at det er andet end blodets bånd, der har givet ham jobbet på VUC Syd:

- Jeg blev ikke ansat af Hans Jørgen (Hansen, red.). Jeg kunne noget, de skulle bruge, da jeg for syv otte år siden blev ansat som vikar og siden blev forlænget. Jeg vil ikke knytte mange ord til den tvivl, nogen kunne nære om min ansættelse på VUC Syd, men blot understrege, at jeg er stolt af den indsats, jeg selv og mine cirka 320 kolleger yder hver eneste dag. Vi har skabt noget rigtig godt, siger Jakob Esben Hansen.

Bestyrelsesformanden er af samme opfattelse:

- Vi driver et fantastisk veldrevet VUC, som giver misundelse i uddannelseskredse, ingen tvivl om det. Og det giver også anledning til debat, selvfølgelig fordi jeg er borgmester i Haderslev, om hvorfor skolerne i Haderslev har det så dårligt, når vi kan bygge så flot, men der er nogen, der ikke har forstået, at VUC Syd er en selvejende institution. Skolen får nøjagtig den samme taxametertakst pr. elev som alle andre VUC-skoler i landet. Kunsten er bare at få flere elever igennem og sørge for at administrationen er billig og samtidig drive virksomheden sundt og reelt. Derved får du større overskud. Så er det klart, at når man en gang i mellem overskrider moralkodekset, som kan være anstødene for nogen, så har vi en ny situation, og den drøfter vi på tirsdag, slutter H.P. Geil.

Ledelsens familiemedlemmer blev ansat på VUC Syd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce