Lærerformand: Ansatte på Sdr. Otting er ramt af metaltræthed

Barakkerne ved Sdr. Otting Skole står stadig. Arkivfoto: Jacob Schultz

Lærerformand: Ansatte på Sdr. Otting er ramt af metaltræthed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Haderslev Lærerkreds har svært ved at have tillid til, at indeklimaproblemerne på Sdr. Otting Skole bliver løst.

HADERSLEV: - Uafklaretheden er det værste. Medarbejderne er ramt af en form for metaltræthed over, at de skal igennem det hele igen.

Det siger formanden for Haderslev Lærerkreds, Lars Pedersen, efter at medarbejdere og elever på Sdr. Otting Skole på Kløvermarken igen har klaget over gener på grund af indeklimaet.

Der skal rigtig gode forklaringer til at overbevise mig om, at det er fornuftigt at fortsætte.
Lars Pedersen, Haderslev Lærerkreds

Dyr renovation

Skolen er blevet renoveret for sammenlagt 18 millioner kroner. Pengene blev bevilget på et byrådsmøde i slutningen af 2017, hvor flere politikere luftede en frygt for, at pengene var smidt ud ad vinduet.

Næsten ti millioner blev afsat til at bringe indeklimaet i orden, og hertil skulle der bruges penge på pavilloner, som elever og lærere har opholdt sig i, mens håndværkerne har været i gang.

Lars Pedersens forgænger i formandsstolen i lærerkredsen opfordrede i december til at droppe renoveringen og i stedet udbygge den kommende skole i sydbyen til at omfatte overbygningseleverne, der i dag går på Kløvermarken.

Begyndte i november

Det synspunkt har Lars Pedersen overtaget:

- Der skal rigtig gode forklaringer til for at overbevise mig om, at det er fornuftigt at fortsætte. Det er svært at bevare tilliden til, at det bliver i orden. Om man så skal bygge nyt eller udbygge den nye skole, har jeg ikke taget stilling til, mener han.

Lærerkredsen står i daglig kontakt med skolens ledelse og tillidsrepræsentanter:

- Men det er ikke sådan, at vi bliver bestormet af medlemmerne, understreger han.

Elever og lærere flyttede tilbage til klasselokalerne i oktober. Siden er situationen blevet fulgt nøje. Skoleleder Karsten Rudbeck Jessen oplyser, at de første klager over gener begyndte at dukke op i midten af november:

- Det var forventeligt. De eksperter, der har været inde over, har fortalt, at hvis man har opholdt sig et sted, hvor man har haft det dårligt, kan kroppen "huske" det, selv om omgivelserne ikke er de samme, siger han.

Torsdag den 10. januar mødes en arbejdsgruppe for at gennemgå resultaterne af en række målinger. Viser gennemgangen, at forholdene er sundhedsskadelige, bliver der taget de nødvendige beslutninger, skriver Karsten Rudbeck Jessen til forældrene på skolens hjemmeside.

Lærerformand: Ansatte på Sdr. Otting er ramt af metaltræthed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce