Kommunale toiletter er med i ny app for trængende

App'en viser vej til de kommunale toiletter.
Foto: Larz Grabau

Kommunale toiletter er med i ny app for trængende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Står man et fremmed sted og er tissetrængende eller mere, kan man finde nærmeste toilet via sin smartphone.

HADERSLEV: Folk med dårlig mave, sjatpissere eller bare almindelige tissetrængende har fået en ny ven. GPS-registreringen af de offentlige toiletter er nu blevet mere brugervenlig. Kommunen er kommet med i den gratis app "FindToilet", som kan downloades til både iPhone og Android telefoner.

De netop GPS-registrerede rasteplads toiletter er dog ikke med. Men det er de offentlige kommunale toiletter i for eksempel Haderslev by og langs Lillebælt.

- Det er kun de kommunale toiletter, fordi vi ikke ved hvilke faciliteter, de andre har, forklarer GIS-medarbejder i Haderslev Kommune Nicolai Ceavdar.

På kortet i app'en er de enkelte toiletter markeret enten med et mand/kvinde symbol eller et kørestolssymbol for handicaptoiletter. Med et tryk på dem, kan man se adressen, og hvor langt der er til toilettet.

Men det er ikke den eneste toilet app, der findes. Der er åbenbart en del. Nicolai Ceavdar vil også gerne anbefale den, der hedder "Wheelmap". Den er beregnet til handicappede.

- Den er meget brugbar for folk, der sidder i kørestol.

App'en viser vej til handicaptoiletter; ikke kun de kommunale eller offentlige.

App'en "Toilet Finder" er også international. Den er ikke "handicap venlig", men har også en bred vifte af offentligt tilgængelig toiletter registreret.

Og så er der hjemmesiden openstreetmap.org eller bare osm.org som Toilet Finder bruger.

- Alle kan gå ind og redigere i de data, hvis toilettet for eksempel mangler handicap faciliteter. Men ulempen er at alle kan slette dem.

App står for applikation.

Fakta
Sagen kort

FindToilet app'en er udviklet af Tine Müller fra København. Hun fik idéen på grund af hende egne problemer med inkontinens gennem ti år. Ud over København er Roskilde og Slagelse med på Sjælland.

  • I Jylland er det ind til videre kun Haderslev, Sønderborg og Fredericia, der er med. Tine Müllers mål er at få alle landets kommuner med.


  • Både FindToilet, Toilet Finder og Wheelmap er gratis. Men der findes endnu flere toilet apps.


Kommunale toiletter er med i ny app for trængende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce