Kolleger vil politianmelde byrådsmedlem

Mogens Rerup kan sandsynligvis se frem til en politianmeldelse. Haderslev Kommune afventer endnu et udspil fra en advokat. Arkivfoto: Jacob Schultz

Kolleger vil politianmelde byrådsmedlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomiudvalget i Haderslev Kommune har tilsyneladende besluttet at droppe støtte til civile sagsanlæg mod Enhedlistens byrådsmedlem Mogens Rerup. Han skal i stedet politianmeldes.

HADERSLEV: "Haderslev Kommune har ifølge en telefonopringning besluttet at politianmelde mig. Det er overraskende, fordi KL anbefalede at føre sagsanlæg mod mig. Jeg ved ikke mere end dette."

Sådan skrev Enhedslistens byrådsmedlem Mogens Rerup på sin facebookprofil klokken 23.10 mandag aften, i kølvandet på et langt møde i Haderslev Kommunes økonomiudvalg, som han ikke selv deltog i.

Mogens Rerup var mandag endnu engang et punkt på udvalgets dagsorden, hvor en advokat skulle fortælle udvalget, hvilke muligheder, kommunen havde for at støtte medarbejdere, der ville føre civile retssager mod Mogens Rerup for krænkende udtalelser og offentliggørelse af navne på medarbejdere, han var uenig med.

I februar var politikerne i økonomiudvalget klar til at betale for, at en række medarbejdere kunne føre civile retssager mod byrådsmedlemmet, men mandag ændrede udvalget tilsyneladende strategi, nu vil man i stedet politianmelde Mogens Rerup.

- Jeg er ikke blevet meget klogere, end jeg var i aftes, da jeg fik en telefonopringning, og den var ikke fra Svend (Svend Brandt, partifælle i byrådet, red.), om at man nu vil politianmelde mig, i stedet for at anlægge civile retssager. Men det skal man være velkommen til, lyder det fra Mogens Rerup.

Kort om Rerup
Mogens Rerup, 67 år, er valgt til Haderslev Byråd for Enhedslisten. Rerup er primært kendt som partsrepræsentant og bisidder for nogle af kommunens svageste borgere. I den forbindelse har han ofte rejst kritik af afgørelser, medarbejdere og især kommunens ledelse og direktion. En kritik han sjældent gemmer, men derimod poster på sin facebookvæg.Senest nævnte han navnet på en medarbejder i kommunens kontrolenhed, og det er primært den sag, der har ført til de kontroversielle beslutninger om, først at yde støtte til medarbejdere, der ønskede at føre en civil retssag mod Mogens Rerup og nu til i stedet at politianmelde byrådspolitikeren.

Læk fra udvalg

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger blev beslutningen truffet med stemmerne seks-fem, men politikerne er dagen derpå fåmælte, idet sagen blev drøftet som et lukket punkt. Borgmester H.P. Geil (V) siger tirsdag til JydskeVestkysten:

- Jeg vil ikke bekræfte hverken det ene eller det andet, fordi vi afventer en tilbagemelding fra vores advokat.

- Hvornår forventer I at træffe en afgørelse?

- Vi får et udspil fra advokaten, og så træffer vi så en afgørelse, siger H.P. Geil.

- Hvad er det så han skal komme med et udspil om?

- Det får du at vide, når vi har truffet en afgørelse om det.

- Hvorfor har I valgt at drøfte sagen som et lukket punkt?

- Det gør vi altid, indtil vi har truffet en beslutning. Der var i aftes én, der ønskede at få den på som åbent punkt, og ti der stemte imod. Det kan jeg godt bekræfte uden at nævne navne.

- Men giver det ikke bare anledning til unødige spekulationer, halve forklaringer og drypvise tip at holde den som et lukket punkt?

- Dem, der henvender sig til pressen med en lukket sag, må jo synes, det sjovt, men det er udemokratisk og udenfor de normale regler, når der er oplysninger ude, inden referatet er skrevet. Sådan var det desværre også sidst vi drøftede sagen, siger H.P. Geil og fortsætter:

- Det er en helt speciel sag, og det er ikke en, vi ønsker. Det faktum, at der er tale om et byrådsmedlem, gør den ikke mindre speciel, men vi viger ikke fra vores ønske om at få trukket en streg i sandet, slutter H.P. Geil.

Kolleger vil politianmelde byrådsmedlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce