Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Købmand Niels Linds forretning i Naffet 28

Foto: Historisk Arkiv Haderslev

Købmand Niels Linds forretning i Naffet 28

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er den 2. søndag i advent, og mange er allerede godt i gang med deres julehygge og måske endda julebagning. En stor del af julen er maden, og den skal både være god og i rigelige mængder. Dagens julekalenderbillede fra Historisk Arkiv viser Niels Linds købmandsforretning i Naffet 28 omkring 1930.

I nederste venstre hjørne er der påtrykt "Glædelig Jul", og forretningens vindue bugner af julevarer, som ænder, rødkål på dåse og krydderier. Siden vikingetiden har man spist og drukket godt og rigeligt i julen, og julemaden har altid skulle være finere, dyrere og bedre end hverdagsmaden. I dag hvor vi kan få kød, krydderier og frisk frugt året rundt og billigt, kan det være svært at forstå, at julen var den tid, hvor man kunne få årets eneste appelsin, småkager fyldt med sukker og krydderier og frisk kød.