Indeklima: Glem økonomien - nu skal der handles

Mads Vilstrup Hoeg, der er skoleder i Kolding kommune, efterlyser handlekraft hos politikerne i sagen om indeklima-problemer på Sdr. Otting Skoles ungeunivers. Foto: Jacob Schultz

Indeklima: Glem økonomien - nu skal der handles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mads Vilstrup Hoeg, der er skoleleder på en skole i en anden kommune og far til en datter på Sdr. Otting Skole skrev natten til lørdag et opslag der efterlyser handling fra politikerne i forhold til Sdr. Otting Skoles indeklima.

HADERSLEV: Mads Vilstrup Hoeg ville ønske, at politikerne i Haderslev Byråd, og især udvalget for børn og familie ville glemme alt om partifarver og træffe beslutninger, der tog hensyn til elever og medarbejderes sundhed på Sdr. Otting Skole, og samtidig glemme økonomien for en kort stund.

- Jeg ved godt, at det er svært at se bort fra økonomien, men jeg mener blot, at situationen gør det nødvendigt at parkere de økonomiske hensyn og begrave interne politiske magtkampe. Situationen er alt for alvorlig til at spille kispus med elevers og læreres helbred.

Udtalelsen kommer i kølvandet på politikernes svar på spørgsmålet om, hvorvidt de har "røv i bukserne" til at træffe alvorlige beslutninger, der vil koste, hvilket han efterlyste i et Facebookopslag, som han skrev natten til lørdag.

For Mads Vilstrup Hoeg, der selv har været lærer på Sdr. Otting skole, dengang den hed Hjortebroskolen, rækker situationen også langt forbi indeklima, politik og økonomi:

- Jeg er klar over, at det er en møgsag for politikerne, men politikerne skal også tænke på, at de skal sende et signal til de unge om, at de tager dem alvorligt. Det er de unges hverdag og helbred, der er på tale her.

Søg læge

Udvalgsformand Henrik Rønnow er klar over den facet af problemstillingen, og opfordrer derfor alle, der har problemer til at søge lægefaglig bistand.

- Det er vigtigt at vi bliver klogere, og vi vil være dybt taknemmelige, hvis man vil dele sine resultater med os. Det er noget vi skal blive klogere på sammen.

- Hvordan skal man dele det?

- Man kan altid henvende sig til forvaltningen, og min telefon er også åben, siger udvalgsformanden.

Mads Vilstrup Hoeg så bare gerne, at eleverne blev flyttet ud i pavillonerne i første omgang:

- Jeg er klar over, at det ikke kan løses fra dag til dag, og der vil være en overgangsperiode. Men jeg ønsker, at politikerne træder i karakter og i første omgang tager hensyn til elevernes og medarbejdernes sundhed, så må det med økonomien komme bagefter. Det er svært, det ved jeg, og jeg kan heller ikke pege på 100 millioner kroner i et hjørne, men det vil koste de unges tillid, hvis ikke der gøres noget.

Indeklima: Glem økonomien - nu skal der handles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce